Leven vanuit een vredig gevoel

Leven vanuit een vredig gevoelLeven vanuit een vredig gevoel. Hoe krijg je het voor elkaar? Wie wil dat nou niet, leven vanuit een vredig gevoel. Waarbij alles lekker loopt, geen zorgen. Elke dag aanvoelt als een soort van feestje? Heerlijk. Waarom zijn die momenten zo schaars en noemen we ze zelfs momenten met een gouden randje. Terwijl ze eigenlijk de normaalste zaak van de wereld zouden moeten zijn.

Nou, niet altijd. Er mogen ook wel uitdagingen in het leven zijn. Anders staan we stil, blijven we hangen in een bepaalde comfort zone en dan zijn we ook niet weer gelukkig. Zo blijft er altijd wel iets te wensen over, maar toch wel een zeer aanlokkelijk idee, leven vanuit een vredig gevoel.

Hoe krijg je dat voor elkaar? Daar is een heel simpel antwoord op. Jezelf zijn. Natuurlijk, zegt een cliënt die chat met een medium van Nieuwe Tijd. Jezelf zijn. Ik had het zelf kunnen bedenken. Nou, ik ben mijzelf hoor, maar de vrede in mijn leven is ver te zoeken.

Dan zeg jij nu waarschijnlijk, dat ik mijzelf niet ben. Dat wil ik niet beweren, geeft het medium aan op de chat van Nieuwe Tijd. Ik luister en ik voel en ik kijk, met mijn helderhorendheid, mijn helderziendheid en helderwetendheid.

Dat zegt nu tegen mij. Wat spreek ik een ongelooflijk enthousiast mens op de chat, maar wat heeft ze veel omhanden. Wat is ze druk. Zou ze ook wel eens stil kunnen zitten. In gedachten verzonken, de dag en wat e rin haar leven gebeurt en speelt, de revue kunnen laten passeren.

Daar zeg je wat, nee, ben altijd bezig. Heb moeite om stil te zitten. Je hebt moeite met stilzitten, herhaalt het medium van Nieuwe Tijd. Ja, inderdaad, als ik stil zit, word ik onrustig, dan moet ik gewoon wat omhanden hebben.

Slaap je wel goed, vraagt het medium. Nou lang niet altijd, maar ja, slapen is een noodzakelijk kwaad hè. Dan moet ik eigenlijk rusten. Ik weet het, je bent het liefste bezig. Zal ik je wat zeggen, geeft het medium aan. Je bent ergens voor op de vlucht. En dat betekent dat je toch niet jezelf bent, alhoewel je wel zelf denkt dat je dat bent.

Je neemt geen blad voor je mond, je gooit lekker alles er uit. En een ander moet het daarmee doen. Take it or leave it. ja, dat klopt. Als ze me niet leuk vinden, zoals ik ben, ze hoeven niet met mij om te gaan.

Ik zie het en ik weet nu wat de reden is waarom jij het lastig vindt een vredig gevoel te ervaren. Nou, ben benieuwd, zeg het maar. Ik heb net al aangegeven dat je op de vlucht bent. Je bent op de vlucht voor jezelf. En om die reden ben je niet jezelf.

Het blijft even stil aan de andere kant. Het daalt in en dan spreekt de cliente zich uit. Ik weet dat je gelijk hebt en om die reden nooit de rust kan vinden en mij verschuil achter, ik ben mijzelf met die grote mond. Maar ik ben dat helemaal niet. Ik weet dat ik vlucht en jij maakt het zichtbaar.

Ik snak zo naar vrede en vredig te leven. Maar ho krijg ik het voor elkaar? Jezelf zijn. Ja, dat weet ik nu, maar hoe doe je dat? Hoe kom je daar? Opnieuw leren lopen. Bij elke stap die je zet, voelt dit goed of niet goed. Bij elk gesprek dat je voert, ook die met jezelf. Voelt dit goed of niet goed.

Zo ga je leren voelen wat je voelt. Als je naar dit gevoel gaat leven, word je jezelf. Dan kom je weer bij je eigen bron waarmee je bent geboren. Loop je niet meer met je ziel onder ja arm. Je gaat je ziel koesteren. En dan lijd je niet meer. Vlucht je niet meer. Verdwijnt de stoere grote mond. Daarvoor in de plaats vrede, een fijn gevoel en een leven dat jij leidt in plaats van lijdt. Dank je wel! Ik snap het, voel mij nu al rustiger en vreedzamer. Ik ga het zeker toepassen.