Laten we eens kijken wat ons keelchakra ons te vertellen heeft

Laten we eens kijken wat ons keelchakra ons te vertellen heeftLaten we eens kijken wat ons keelchakra ons te vertellen heeft. We hebben diverse chakra’s. Een daarvan is onze keelchakra. Het gebeurt wel eens dat een spiritueel medewerker van de website Nieuwe Tijd iemand aan de telefoon krijgt, die eerst even zijn keel goed moet schrapen. Zo zegt de spiritueel medewerker, er zit je iets dwars, je had iets opgestapeld, of er moet een brok uit je keel verwijderd worden.

Want het schrapen van de keel, of een keer goed slikken heeft allemaal te maken met het keelchakra. Waar staat dit chakra voor? Het stat voor reinigen, zuiveren, zodat de woorden in je diepe binnenste lucht krijgen en uitgesproken kunnen worden. Heb je een brok in je keel, dat kunnen de woorden er niet uitkomen.

Die brok moet je eerst verwijderen, wil je je gevoelens, die je voelt, kunnen uitspreken. Het keelchakra heeft dus een zuiverende werking. Het is verbonden met je hogere zelf en je spirituele macht.

Je begrijpt dat dit een heel belangrijk chakra is, want het verbind je met jezelf en tegelijkertijd met jouw buitenwereld. De omgeving waarin je je bevindt en mee verbindt. Als je niet bij de woorden kunt komen, moeite hebt met ze te uiten. Je adem stokt, of van verdriet niets kunt uitbrengen. Dan verlies je de verbinding met je keelchakra.

Dan zal dit chakra eerst door jezelf gereinigd moeten worden, wil je er weer op een juiste manier gebruik van kunnen maken. Let wel, zegt een paragnost van Nieuwe Tijd, op een juiste manier. Want veel mensen zijn zich niet bewust van de woorden die ze uitspreken en hoe ze ze uitspreken. En hoeveel pijn ze kunnen doen.

Scheldoorden, sarcastische woorden. Ze raken niet alleen een ander. Ze raken ook jou direct zelf. Deze woorden gaan er voor zorgen dat je keelchakra vast komt te zitten. Want wat bereik je met schelden en sarcasme? Dat mensen zich tegen je keren.

Het chakra sluit zich af. Bij verdriet, bij boosheid, bij onaangenaam gedrag van een ander. Soms zegt iemand iets, wat je intens raakt en kun je geen woord uitbrengen. Je keelchakra sluit zich. Het kan letterlijk op dat moment niets voor je betekenen.

Bedenk dat dit andersom evenzo werkt en mocht iemand ineens uit contact gaan. Vraag je dan eens af, zijn de woorden die ik heb uitgesproken bij de ander pijnlijk binnen gekomen. Had ik dit anders moeten doen?

Nu gaat niet iedereen uit verbinding vanwege harde woorden. Dar zijn uiteraard meer redenen voor. Maar een daarvan is dat we ons vaak niet bewust zijn van de woorden die we uitspreken. Wie leert er nu vanuit zijn pure hart te spreken? Niemand toch. Zijn allemaal lessen op ons pad.

Die, vinden wij van Nieuwe Tijd niet nodig zijn, al die loodzware lessen, maar ja, de wereld steekt nu eenmaal zo in elkaar dat we wel leren te praten. Maar niemand leert wat de impact is van een toonaard end e wijze waarop die met welke energie de woorden uitspreekt.

Als je stilvalt van verbazing, verwondering kan ook. Als iemand tegen je te keer gaat, begrijp je nu dat je keelchakra daar op reageert door zich af te sluiten. Dan sta je met een mond vol tanden. Achteraf zeg je, had ik dat en dat maar gezegd. Naarmate je hier meer in oefent, kun je wel je keelchakra openhouden. Dat noemen we assertief reageren.

Vanuit de rust, voel je diep van binnen een emotie opkomen. Door die emotie te benoemen, zul je zien dat je daarmee de energie neutraliseert. Dan geef je je keelchakra in feite de ruimte te blijven functioneren. Dat is power!