Je kunt beter jezelf zijn, dan val je op

Je kunt beter jezelf zijnWat de mens zo bijzonder maakt, is dat er niet een dezelfde persoon van rondloopt. Ja er bestaan identieke tweelingen, maar ook die zijn verschillend. Allemaal hebben we onze eigen blauwdruk, als je er over nadenkt, dan steken we toch wel op een hele mooie manier in elkaar.

Dat we niet tevreden kunnen zijn met hoe we er uit zien, zoals we zijn, zien we overal terug. We kunnen naar de plastisch chirurg, tegenwoordig heel normaal. We kunnen ons willen identificeren met een bekend persoon. We laten ons aan alle kanten beïnvloeden. Zeker door bekende mensen, die kunnen op jouw identiteit een grote stempel drukken.

Zou er misschien een reden kunnen zijn dat er van elk persoon maar een rondloopt? Jazeker, de reden daarvoor is dat jij helemaal jezelf kunt zijn. Met alles er op en er aan, en als jij dat kan waarderen, en laat zien. Vooral aan jezelf, dan zul je zien, je valt op. Niet blij zijn met hoe of je bent en daar verandering in aanbrengen, haal je iets van je eigen ziel weg.

Des te meer je verandert, des te meer je misschien opvalt, maar het is voor even. In de mens zit namelijk ook iets, dat heel goed in de gaten heeft of er door iemand toneel wordt gespeeld. De woorden die worden uitgesproken, kloppen dan ergens niet. De manier waarop je je presenteert, roept weerzin op.

Kijk maar eens hoe sommige mensen compleet afgebrand worden, omdat ze net doen alsof ze iemand zijn, maar door de mand vallen. Diep van binnen weten ze dit zelf ook heel goed en ze komen er door in de problemen.

Je kunt maar beter gewoon jezelf helemaal accepteren zoals je bent, niet op een ander willen lijken, daarmee val je op. Het is namelijk niet de buitenkant waar we naar kijken, al denken we dat wel. Onze ogen zien iets, maar dat is maar heel weinig. Er is nog veel meer te zien, dat is onzichtbaar, en dat onzichtbare daar draait het om.

Ga dat maar eens uitleggen hoe dat in elkaar steekt. We noemen het energie. Wat onze ogen zien is maar heel weinig, we vangen de energie op van elkaar. Daarmee communiceren we, daarmee kijken we. Als de energie niet zuiver is van de ander, hebben we dat door. Misschien niet direct, op een gegeven moment wel.

Dan voel je, er klopt iets niet, en dat klopt ook. Ieder mens heeft een gevoel. Daar communiceer je mee, daar voel je mee of je te maken hebt met iemand die zichzelf is ja of nee. Als je een bepaalde irritatie voelt, als je bij jezelf je afvraagt, ik hoor iets, maar dit kan niet waar zijn. Weet dan ook, dat het klopt.

Hoe kan het dat we de behoefte voelen een ander te willen zijn. Omdat we onszelf niet mooi vinden, maar wat is mooi? Is dat alleen de buitenkant? Welnee. Die hele buitenkant die ziet niemand, ja in een flits en direct nemen andere zaken in jou het van je over. Die bepalen of de ander mooi is of niet.

Zet maar eens 5 vrouwen op een rij die allemaal hetzelfde gekleed zijn, en bijna identiek er uit zien, jij pikt er een uit. Die ene die jij er uit pikt, die heeft je voorkeur. Dan eens horen wat deze persoon jou te vertellen heeft. Kan het zomaar zijn dat het helemaal niet klopt, dan blijkt het een man te zijn in plaats van een vrouw, je bent gefopt. Jou gevoel laat je in de steek, en als dat zo is, dan ben je bezig iemand anders te zijn dan je diep van binnen bent.

Jouw gevoel dat ben jij. Dat volgen, ben je authentiek. Daarnaar leven val je op. Dan ben je onweerstaanbaar.