Is jouw energiebeheer wel op orde?

Is jouw energiebeheer wel op orde?Is jouw energiebeheer wel op orde? Misschien nog nooit van gehoord, of nog nooit aan gedacht of bij stilgestaan. Bij je eigen energiebeheer. Energie is toch gas en licht! Dat is vaak onze eerste gedachte bij energie. Wij, de mens heeft ook energie. We zenden die de hele dag uit. We gebruiken het elke dag. Dus hoe slim zou het zijn als wijzelf ook aan energiebeheer zouden doen?

Vaak denken we dat we met slapen na een paar lange dagen en korte nachten we er wel weer zijn. We doen inderdaad energie op met slapen. Maar dit is een onderdeel van ons energiebeheer. Ons energiebeheer vindt zijn bron in onze nieren, met name in de bijnieren.

Dit zijn 2 kleine knobbeltjes op onze nieren, zo groot als een druif. Ongelooflijk belangrijk als het om presteren gaat en je energievol voelen. Het is het centrum waar eigenlijk alles gebeurt, wat jij nodig hebt om elke dag te kunnen leven. Het is je motor.

Als je een paar dagen slecht hebt geslapen, merken jouw nieren dat direct. Als je op een verkeerde werkplek vertoeft ook. In een relatie zit waar altijd ruzie is en jij jezelf wegcijfert, je levert een aanslag op je nieren.

Het liefst hebben je nieren dat jij aan energiebeheer doet. Dat jij met ze meedenkt. Dat je voor een voorraadje zorgt. Waardoor zij zich niet al te druk hoeven te maken. Heel hard moeten werken, dat mocht er bij jou een extraatje nodig zijn, ze je dat zo kunnen geven.

Je kunt het vergelijken met een spaarrekening, die je achter de hand hebt, voor het geval dat. Als je je nieren een warm hart toedraagt, ga ja vanaf nu, zegt een spiritueel consulent van Nieuwe Tijd aan  energiebeheer doen bij en met jezelf.

Hoe voed je je nieren met de juiste energie? Door voldoende slaap, zo min mogelijk stress en zorgen in je hoofd te hebben, gezonde voeding, ontspanning, beweging. Eigenlijk alles wat je hoort te doen voor een zo gezond mogelijk leven. Dan voelen jouw nieren zich als zwemmend in een overdaad van energie.

Ze zullen je daar ook rijkelijk voor belonen, want blije nieren, geeft jou positiviteit en een goed gevoel. Mocht je je jezelf verwaarlozen, er is bijvoorbeeld sprake van langdurige stress, zul je dat direct ondervinden bij je nieren. Ze voelen zich niet fijn, ze moeten heel hard werken en jij raakt hierdoor vermoeid, energieloos. Je humeur krijgt er ook een opdonder mee. Je concentratie krijgt problemen.

Je hebt eigenlijk je energiebeheer verwaarloosd, geeft een paragnost van Nieuwe Tijd aan. Dat is voor een keer niet erg, als je er daarna maar voor zorgt dat je ze weer vult, bijtankt. De nodige rust geeft. Komt het vaak voor, bijvoorbeeld dat je vaak angstig bent, dan kun je klachten krijgen aan je nieren.

Een burn out bijvoorbeeld. Dit is en hele duidelijke vorm van slecht energiebeheer. Je hebt werkelijk alles verbruikt. En die arme nieren voelen zich machteloos. Nu zijn de nieren hele goede maatjes met bijvoorbeeld je schildklier.

De schildklier ziet hoe je nieren er voorstaan en zegt, ik zet wel een tandje bij. Ook dat voel je dan en ben jij niet bij gebaat. Want inmiddels ligt je hele hormoonhuishouding door elkaar gehusseld en plat. Waar moet je dan beginnen? Bij een pilletje voor je schildklier, of is het wellicht een goed idee om vanaf nu aan energiebeheer te gaan doen. Zodat je nooit en te nimmer meer zonder komt te zitten en jij nu weet dat het heel wijs is aan energiebeheer te doen voor jezelf.