Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Invloed van trauma’s op onze slaap, onze relaties en ons lichaam

Invloed van trauma's

Invloed van trauma'sInvloed van trauma’s op onze slaap, onze relaties en ons lichaam. Vaak zonder het te weten, dragen we allen trauma’s met ons mee. Deze komen vanuit onze kindertijd. We waren toen nog onbewust van onze aanwezigheid hier. We waren aanwezig, we leefden met ons gevoel. We hoorden en zagen van alles en we sloegen het op.

De manier waarop we benaderd bijvoorbeeld. Dat kon niet veilig aanvoelen. De wijze waarop we werden aangesproken, dat kon onaangenaam voelen. Zo ontwikkelden we een gedrag dat hierop is afgestemd.

Velen lopen met enorme voelsprieten rond naar buiten gericht. Zijn zeer oplettend op anderen. Zodra die ander gedrag vertonen, betrekken ze het al snel op zichzelf, en niet alleen dat, zegt een medium 2.0. Ze gaan zich dan ook aanpassen aan dat gedrag. Zeer ongezond eigenlijk, dat je jezelf gaat veranderen en aanpassen. Niet alleen ongezond, ook relaties die deze mensen aangaan, lijden er onder. En zelf lijden ze ook. Want ze zijn gespitst op hun partner.

Dat dit ook effect heeft op onze slaap, moge duidelijk zijn. Onverwerkt zijn deze trauma’s, zonder dat we het weten. Het put ons geestelijk en fysiek uit. Niet zo gek dat inmiddels een kwart van de bevolking in een burn out terecht komt, overspannen geraakt. Het niet meer ziet zitten.

Hoe weet je nu of je nog rondloopt met onverwerkte trauma’s? We gaan te rade bij de spiritueel hulpverleners van Medium 2.0. Welnu je kunt dit snel in de gaten hebben bij jezelf. Let op je slaap bijvoorbeeld. Heb je hier moeite mee, slaap je slecht in. Word je vaak wakker? Ben je altijd al weer vroeg wakker en voel je je niet uitgeslapen?

Dan kun je er zeker van zijn dat je rondloopt met onverwerkte trauma’s, geeft medium Claire van Mediums 2.0 aan. Waar je ook op kunt letten, is hoe je op mensen reageert. Als ze hun gedrag veranderen, richting jou. Betrek je dit op jezelf? Ga je je afvragen wat je verkeerd hebt gedaan? Durf je het niet te opperen. Dan kun je er ook zeker van zijn, dat trauma’s je nog parten spelen.

Triggers zijn bijvoorbeeld, iemand zegt een zin met een bepaalde klemtoon en jij schiet daar direct van in de angst end e stress. Je duikt weg, of reageert juist heel erg fel. Je voelt het als een aanval op jezelf. Dit is een duidelijk moment dat je nog met onverwerkte trauma’s zit.

Hoe kun je er jezelf van verlossen? Want niemand vindt dit aangenaam, je wordt tenslotte in alles in je leven er op een bepaalde manier door belemmerd. Door te gaan zien, hoe je zelf reageert. Vaak op een overdreven manier, waar je achteraf spijt van hebt, geeft een paragnoste aan van mediums 2.0.

Als je dit in de gaten hebt, gaan oefenen. Bij wijze van spreken met je partner, een goede rviendin. Door het te agan oefenen, wordt het steeds zichtbaarder. Daarna leren er op een andere manier op te reageren. Als je dit gaat doen en je realiseert je, dat dit tijd kost, liefde voor jezelf, en je zelf dat ook gunt.

Zul je merken, dat je op een gegeven moment de scherpe randjes van je wijze van reageren, kunt gaan loslaten. Het komt minder hard binnen. Het raakt je minder. Het kan zelfs zomaar zijn, dat je kunt lachen er om nu.

Dan kun je met een gerust hart tegen jezelf zeggen. Dit is geheeld. Wat niet wilt zeggen, dat het je nooit meer overkomt. Nee, dat realiseer je je ook terdege. Maar  je weet nu, dit is iets wat oud zeer triggert. Ik ben bekend met mijn eigen manier van reageren. Ik hoef dat niet meer zo te doen. Wat er nu gebeurt, staat niet in verhouding tot.