Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Intenties, zijn deze altijd wel de juiste?

Intenties, zijn deze altijd wel de juiste?

Intenties, zijn deze altijd wel de juiste?Intenties, zijn deze altijd wel de juiste? Miljarden mensen en allemaal verschillend. Waar we overigens niet bij stilstaan, want als we dat wel zouden doen, zouden we niet zoveel haat, afgunst, oordelen en veroordelen. Zouden we de verschillen zien als iets wat juist heel mooi is in plaats van irritant en vervelend. We zouden dan veel verdraagzamer zijn naar elkaar, omdat we dan leven vanuit een intentie. Een intentie die zich er van bewust is, zoals ik ben, is er niemand anders. Zoals ik het doe, kan niemand anders het doen.

Hierom zouden we elkaar veel meer in de waarde laten. Zijn onze intenties wel de juiste? Je kunt het je afvragen en toch, de mens leeft wel met de juiste intenties. Daar wordt een ieder mee geboren en niemand heeft de neiging de juiste intenties bewust te willen ondermijnen. Toch gebeurt het aan de lopende band. Hoe kan dit?

We vragen het aan een spiritueel consulent van Nieuwe Tijd, die zijn heel goed in het geven van antwoorden op ingewikkelde vraagstukken aangaande gedrag van de mens. Kijk, zegt medium Claire van Nieuwe Tijd, ieder mens heeft echt de juiste intenties. Het is echter de mens zelf die de juiste intenties die hij van nature heeft, ondermijnt.

Laat ik daarbij voorop stellen, zegt medium Claire van Nieuwe Tijd, dat de mens zich hier niet eens bewust van is. Het is zo normaal geworden, wat we doen en hoe we het doen. Dat praktisch niemand door heeft, hoe desastreus de gevolgen zijn voor het leven op het aardse.

De mens is een ziel. Eelke ziel is prachtig, zit geen kwaad in. Zodra de ziel op het aardse komt, wordt die onderworpen aan een bepaald regime. Een regime dat door de eeuwen heen weliswaar wel iets is veranderd. En toch zijn de basisprincipes hetzelfde gebleven.

Een kind dat wordt geboren, zal nog steeds meekrijgen dat die klaar moet staan voor een ander en zichzelf ondergeschikt moet maken. Dat is nog steeds de boodschap die we allemaal voelen. En helaas zorgt deze boodschap er voor dat onze intenties lang niet altijd de juiste zijn.

Hoe komt dat dan, dat we van nature de juiste intenties hebben, maar dat ik je hoor zeggen dat door onze aanpak hoe we kinderen opvoeden, onze intenties helaas niet meer altijd de juiste zijn. Dat ontstaat inderdaad door de aanpak hoe of we kinderen groot brengen, geeft medium Claire van Nieuwe Tijd aan.

Als jij jezelf ondergeschikt moet maken aan anderen, ben je heel lang op zoek naar jezelf. Je eigen bron is je ziel en die is prachtig en puur. Maar als je te horen krijgt, zo komt het bij elk mens binnen dat je waarde afhangt van anderen, die belangrijker zijn dan jij. Wat ga je dan doen?

Zorgen dat jij ook de macht krijgt. Je wilt baas boven baas worden. Dat gaat dan gepaard met slinkse manieren, manipulatie, onderdrukking, discriminatie, waar we nu allemaal mee worden geconfronteerd. Je weet ook niet beter, want zo is het je voorgedaan. Ouders zijn ook weer zo opgevoed. Het is een doorlopende cirkel die wordt doorgegeven van generatie op generatie.

Dus eigenlijk zeg jij, medium Claire, dat wij zelf er voor zorgen dat onze zuivere intenties niet meer zuiver zijn, omdat we het verkeerde meegeven en krijgen? Inderdaad. En dat komt, omdat we werkelijk geen idee hebben hoe belangrijk liefde in ons leven is. Dat op werkelijk elk vlak in ons leven liefde een rol speelt.

In het spirituele spreken wij als Nieuwe Tijd medewerkers over kracht. In je kracht staan, zegt feitelijk, je laten leiden door de liefde. Dan heb je altijd zuivere intenties. Ik begrijp je en zie nu ook in waardoor zo ongelooflijk veel mensen vastlopen. Inderdaad en dat zou allemaal niet nodig hoeven zijn, als we iedereen die voet op het aardse zet, in de kracht laten staan waarmee die wordt geboren. Dan zouden zoveel mensen niet zo ongelukkig en zoekende zijn. En met de juiste intenties met elkaar op een veel fijnere manier kunnen samen leven.