Houd altijd je eigen straat schoon

Houd altijd je eigen straat schoonHoud altijd je eigen straat schoon. Het leven kan best ingewikkeld zijn, zeker als je rommel niet opruimt. Stel je voor dat je nooit schoonmaakt, dikke lagen stof overal. Zand in de woonkamer en vlokken stof onder de banken. Een aanrecht vol, een doos hier een plastic zak daar. Zie je het al voor je, zegt een wicca. Daar kom je dan op een gegeven moment niet meer doorheen.

Zo is het ook in onszelf, ook daar stapelen we rommel op en als je je daar niet bewust van bent, gaat het je op een gegeven moment voor de voeten lopen. Aan welke rommel moet je dan denken? Opgekropte emoties, bijvoorbeeld. Als je alles inslikt, dan krop je emoties op. Dat gaat zich in jou een keer wreken.

Als je die niet opruimt, op het moment dat ze er zijn, vind je het dan gek dat je een keer uitvalt. Dat je vastloopt? Dat je diep van binnen van alles voelt borrelen waar je buikpijn, hoofdpijn en hartkloppingen van krijgt?

Nee, nu je het zo zegt, eigenlijk wel heel logisch. Maar waarom weet ik dit niet! Ja, zegt de wicca die je spreekt, de dingen die nou net belangrijk om wel te weten, die vertellen ze ons niet. En ik weet ze wel, ik wist het al als klein meisje. Denk je dat het mij in dank wordt afgenomen, als ik direct zeg waar het op staat?

Natuurlijk niet, wat de mens kan daar niet tegen. Ze zijn schijnheilig, zoals wij heksen dat noemen. Ze stikken liever in zichzelf, dan dat ze opkomen voor zichzelf. Nu is dat opkomen zoals de mens het doet, ook de verkeerde weg hoor, want daarmee veeg je nog steeds je eigen straat niet schoon.

Zodra iemand ontploft, gaat die vegen, zie je het! Een stortvloed van woorden volgen zich in rap tempo op. En het ligt allemaal aan die ander. De mens wijst altijd een ander aan en die is schuldig aan zijn ellende.

Maar dat is helemaal niet waar. Jij hebt toch de waarheid niet gesproken en alles laten gaan! Jij hebt toch alles geaccepteerd en laten lopen. Ja, zie je wat ik bedoel, zegt de heks, dit had je nog niet in de gaten. Zo gek ben ik dus niet.

Ik hang de spirituele leer aan, ver weg van al dat aardse denken en mij verklaren ze voor gek. Ze doen maar, mijn straat is schoon, elke dag weer. Want ik verdien een goede nachtrust en jij ook. Dus zeg het maar, wil je dat ik je help hoe of je voortaan je eigen straat schoon kunt vegen? Of wil je doormodderen zoals je nu doet, met je leven?

Nee, nee vertel het mij. Ik zie dat je geen onzin uitkraamt, je maakt me wakker met wat je zegt. Ik begrijp dat ik iets mis, en daardoor constant de mis inga. Ik zie dat jij mij, datgene wat ik mis, kan leren. Zo blij dat ik je heb geconsulteerd op wicca online. Je bent een engel.

Maar goed, wat moet ik doen, hoe moet ik gaan handelen dan? Kijk, voor mij is het heel simpel, omdat ik het mijn leven lang eigenlijk al toepas. Voor jou zal het best moeilijk zijn in het begin. Laat je daar niet door ontmoedigen, blijf er in geloven dat het werkt, wat ik je vertel.

Ga in plaats van denken eens voelen. Ja maar dat doe ik al. Ik voel heel veel. Wat voel je dan? Nou, precies of iemand we wel mag, leuk vindt. Maar dat is geen voelen, zegt de wicca, dat is je kansen inschatten. Met voelen bedoel ik iets heel anders.

Ga voelen wat jij voelt als iemand iets tegen je zegt. Als het goed voelt, zeg je dank je wel. Als het niet goed voelt, zeg je, dit voelt niet goed. Ah, ik snap het en zo veeg je je straat elke keer direct leeg. Juist, zegt de heks en grinnikt er even bij. Want nu heeft ze iemand wakker gemaakt en dat vindt ze heel fijn!