Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Hoe zorg je er voor dat je partner je niet meer negeert?

Hoe zorg je er voor dat je partner je niet meer negeert?

Hoe zorg je er voor dat je partner je niet meer negeert?Hoe zorg je er voor dat je partner je niet meer negeert? Het is een van de grootste ergernissen binnen een relatie. Te weinig aandacht krijgen. Elkaar negeren, geen tijd met elkaar doorbrengen. Niet naar elkaar luisteren, desinteresse. Allemaal vormen van negeren, zegt Paragnost Sonja van Nieuwe Tijd chat.

Er is een hele simpele oplossing voor, die we je zeker niet zullen onthouden. Ga jezelf niet meer negeren, dat is de oplossing. Maar hoe kom je daar? Wat ga jij er voor doen? En is dit dan echt de oplossing, dat je partner je niet meer negeert?

We willen het liefst dat alles op rolletjes loopt. We hebben het direct door, als onze partner zich anders gedraagt. Daar kunnen we direct onzeker en gestrest van raken. Gaat de ander je dan ook nog negeren. Wat dan!

Vaak gaan we dan helemaal door het lint en reageren we emotioneel. Dit is precies wat je niet zou moeten doen. Als hij je negeert, laat hem. Geen aandacht aan schenken. Ga leuke dingen doen, een Netflix film kijken, bellen met een vriendin. Ga een avondje uit, pak een goed boek.

Zo geeft je aandacht aan jezelf, negeer je jezelf niet. Je laat hem, je negeert hem hiermee. Dat is nou precies wat het beste is om te doen. In plaats van je in allerlei bochten gaan lopen wringen, om zijn aandacht te krijgen en weer hem normaal te laten doen, geeft paragnost Sonja van Nieuwe Tijd aan.

Al zitten de emoties tegen je keel, negeert hij je, negeer hem. Ga niet hysterisch doen, overdreven, dat komt over als dat je zelf geen eigen leven hebt. De balans niet kunt bewaren en bij het minste of geringste al in de stress schiet. Als je partner je negeert, negeer je hem en geef je jezelf alle aandacht.

Je zult merken, dat hij nu in verwarring raakt. Hij is immers gewend, dat je allerlei vragen aan hem begint te stellen. Dat je alles wilt weten. Nu je dat niet doet, zul je merken dat het gedrag wat ju nu toont, hem gaat opvallen.

Je draait de rollen om, zogezegd, zegt paragnost Sonja van Nieuwe Tijd. Hierdoor valt hem op, dat jij niet klaagt, niet zeurt. Want weet je. Als een partner je negeert, is daar een reden voor en dat ben jij 9 van de 10 keer niet.

Diegene die hysterisch reageren, betrekken de stilte vaak direct op zichzelf. Is dat volwassen? Is dat laten zien dat je zelfbewust en zelfverzekerd in het leven staat? Nee, laat hem voelen dat als je in de gaten hebt dat hij je negeert,. Je jezelf wel vermaakt. Dat je hem daar niet voor nodig hebt.

Des te meer jij rustig blijft, als hij je negeert, des te meer zul je zien, dat hij zal gaan stoppen met jou te negeren. Zo leer je zelf ook dat je meetelt, dat je eigen wensen hebt. Een eigen leven. Dat laat je hem hiermee zien en voelen.

Het leuke hiervan is, dat hij hierdoor meer moeite voor je gaat doen. Omdat hij nu weet, dat jij je eigen gang gaat, als hij je negeert. Wees jezelf, spreek gewoon tegen hem, doe of er niets aan de hand is.

Als je hem iets vraagt en hij geeft een antwoord waar je niet veel mee kunt, zeg dan. Prima, dan ga ik wel alleen. Binnen de kortste keren zal hij stoppen met je te negeren. Hij wil je namelijk, omdat je zo woest aantrekkelijk bent voor hem. Je geeft hem hier ook de ruimte mee, om datgene waar hij mee rondloopt te kunnen verwerken, of op te lossen. Onbewust zal hij dit heel erg waarderen, waardoor hij je niet meer zal negeren.