Hoe word je een heks?

Hoe word je een heks?Hoe word je een heks? Een heks worden, soms is dit al een droom van een klein meisje. In haar zit iets verscholen als een wereldverbeteraar. Ze kan bijvoorbeeld al een antipathie hebben hoe of de mens omgaat met beesten. En om die reden het eten van vlees en vis te weigeren. In dit kleine meisje zit dan al een heks verscholen. Ze ziet dat verandering nodig is, ze is op haar jonge leeftijd zich er al van bewust dat we niet respectvol omgaan met alles wat leeft en bloeit.

Het kan dan zomaar zijn dat dit kleine meisje op latere leeftijd zich hard wil gaan maken om de aarde te willen beschermen. Ze is al een met de natuur. Door middel van heks te worden, draagt ze haar steentje dan bij.

Ook op latere leeftijd kunnen we wakker worden geschud en in gaan zien dat de mens de manier van leven, daarin veel dingen niet kloppen en we misbruik maken van heel veel dingen. Ook dan kun je besluiten een heks te worden. Je wilt de wereld verlichten. Maar hoe word je een heks?

Er bestaan heksenopleidingen, daar zou je mee kunnen starten. Maar je kunt ook op een andere manier aan de slag. Heksen zijn spiritueel, hebben een bepaald geloof dat ze aanhangen. Je zou je kunnen verdiepen in het geloof. Hier over lezen, je laten informeren. Je kunt je aansluiten bij groepen die al bezig zijn met hekserij. Er zijn legio mogelijkheden om er mee van start te gaan.

Wie weet wil je je eigen heksengroep oprichten. Heb je vriendinnen die er ook wel oren naar hebben. Je ontwikkelt dan je eigen groep, met een eigen geloof en eigen rituelen. Je hoeft niet, zoals velen denken er eerst in worden ingewijd. Je kunt uiteraard ook alleen er mee bezig zijn. Het hoeft niet altijd een groep te zijn.

De moderne hekserij werkt vaak niet eens met puntmutsen en bezems. Ze hebben een eigen religie, die voortkomt uit onvrede. Het kan zelf een meditatiegroep zijn. In feite kan iedereen er mee van start.

Vind gelijkgestemden en start een groep op, Maak je eigen regels en rituelen. Maak bespreekbaar waar jullie voor willen gaan strijden. Overigens altijd liefdevol en nooit met een gevecht of strijd. Dat hoort niet bij wiccas.

Hekserij hebben een diep geloof in iets, leven met een volle overtuiging. En dat betekent dat jij de wereld iets te vertellen hebt. Je kunt zelf een politieke partij hebben en dat ook zien als een groep wiccas bij elkaar. De partij voor de dieren bijvoorbeeld. Of zij het zelf zien als een heksengroep valt te betwijfelen, maar in de kern volgen ze een bepaald ideologie en om die reden beoefenen ze iets uit, wat hun na aan het hart ligt.

Wie weet ben jij ook wel iemand die al zich een wicca kan noemen, alleen nog niet praktiserend. En denk je nu, na het lezen van dit blog. Wat zou dat eigenlijk gaaf zijn om mee aan de slag te gaan. Een heksengroep samen te stellen van gelijkgestemden. Regelmatig bij elkaar te komen en van gedachten te wisselen, over onderwerpen die ons na aan het hart gaan.

Waardoor je samen een project zou kunnen starten, waarmee je anderen weer in beweging kunt zetten. Want daar staan ze voor. En weet je, het zal eigenlijk al altijd in je gezeten hebben. Je ergens hard voor willen maken, met volle overtuiging er achter staan.

Hekserij is een gevoel diep van binnen, dat je niet kunt verloochenen. Het zit altijd al in je. Het is een diep geloof. Wil je er meer over weten, neem dan eens contact op met een wiccaconsulent van NieuweTijd.nl.