Hoe verder na een scheiding

Hoe verder na een scheidingHoe verder na een scheiding. Het aantal scheidingen neemt toe en zijn meer normaal geworden dan een uitzondering. We zijn mondiger geworden, willen gelijkwaardigheid.

Vroeger was er een meer traditionele rolverdeling. De vrouw deed alles thuis, een man werkte en verdiende het geld. Het was om die reden moeilijker uit elkaar te gaan, want waar moest de vrouw van leven. Dat was toen nog een struikelblok.

De maatschappij verandert, vrouwen werken ook en worden daarin gestimuleerd. Hierdoor ontstaat steeds meer en meer gelijkwaardigheid, waardoor een scheiding eerder aan de orde kan zijn. Dat hieronder allerlei redenen verscholen zitten, als te snel getrouwd, niet goed gekeken of je de juiste partner hebt gekozen, laten we voor nu even buiten beschouwing.

Je bent geconfronteerd met een scheiding en het allereerste gevoel is paniek, boosheid, ongeloof. Ook diegenen die de scheiding aangeven, ervaren deze gevoelens. Het is namelijk niet alleen dat twee partners ieder apart verder gaan, het is ook het loslaten van het gezamenlijke leven, die bepaalde gewoontes kent. Je hele wereld staat er door op zijn kop, zowel praktisch als emotioneel.

Hoe ga je verder na een scheiding?
De eerste periode is er een verdoving, het lichaam en geest laat mondjesmaat de veranderingen toe. Zo druppelt langzaam het besef binnen dat het echt is en onvermijdelijk. Ieder mens zal er op zijn eigen manier op reageren, het is geen standaardprocedure en ieder mens zal het moeten verwerken en ook op zijn eigen manier.

Hierbij telt ook zeker de manier waarop de scheiding is ontstaan. Ben je bedrogen, dan is de klap intenser en dat is logisch. Dit verdien je niet. Bedrogen worden haalt al het vertrouwen weg. Wat kun je doen na dat verschrikkelijke onheilspellende moment dat de scheiding werd aangegeven?

Goed voor jezelf blijven zorgen
Lijf en geest staan in een overlevingsstand en draaien overuren. Om die reden, blijf goed voor jezelf zorgen, door goed te eten, rust te nemen en jezelf niet gek te maken in je hoofd.

Goed eten heb je nodig om in je kracht te blijven staan. Het lijf moet energie opdoen om er voor jou te kunnen zijn. Allemaal weten en kennen we de verhalen hoeveel iemand niet kwijtraakt aan kilo’s na een scheiding. Dit kan een fijne bijkomstigheid zijn, maar is wel een teken aan de wand.

Zorg voor rustmomenten, en probeer jezelf dan in je hoofd ook rust te gunnen. Want naar bed gaan met een vol hoofd, geeft slapeloze nachten. Al je merkt dat de slaap een probleem wordt, wat heel logisch is, breng een bezoek aan de huisarts. Die heeft vast goede tips en oplossingen voor je.

Probeer je bij de feiten te houden. Het hoofd bedenkt van alles en ga je in geloven. Hierdoor kun je emoties krijgen die jou belemmeren om door te kunnen gaan met je leven. Wat ook een aanrader is, bel of chat eens met een medium of paragnost op een spirituele hulplijn. Er is een team van mediums die heet NieuweTijd en deze mediums zijn kanjers in het ondersteunen van mensen die geconfronteerd worden met een scheiding.

Ze bieden je een luisterend oor. Ze geven je ondersteuning, antwoorden, waardoor de scheiding is ontstaan. Inzichten waar jij mee verder kunt en je weer een gevoel krijgt dat je mens bent. Je voelt door de gesprekken met een medium of paragnost dat je weer in je kracht komt te staan.

En die kracht heb je nodig om je eigen leven weer op te pakken. Zo kom je sneller door deze vervelende periode heen.