Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Hoe leer je oude pijn herkennen

Hoe leer je oude pijn herkennen

Hoe leer je oude pijn herkennenHoe leer je oude pijn herkennen. Onze eerste levensjaren, misschien herinneren we er iets van, maar veel is het niet. Onbewust lopen we gemiddeld de eerste 7 levensjaren rond. De belangrijkste jaren van ons leven, waarin we leren ons te hechten, veilig te leren voelen, te leren ruiken, proeven, horen en zien. De kennis die we in die eerste jaren opdoen is vooral gericht op alles wat met liefde te maken heeft.

Als het op dit vlak goed zit, dat staan we rest van ons leven in onze eigen kracht. Natuurlijk kan in de jaren daarna er nog heel veel ons overkomen, maar de basis staat. Zeg maar als een huis. Maar wat als die eerste levensjaren je niet hebt gekregen wat je verdiende. Dan kan het je nog steeds aan niets hebben ontbroken, waarbij we het dan hebben over een bed om in te slapen, een dak boven het hoofd, goed eten.

Als de aandacht, de veiligheid, het hechten niet op een juiste manier is gebeurd, dan ontstaat er pijn. Op volwassen leeftijd noemen we dit oude pijn. Die je je dus helemaal niet kunt herinneren, maar je wel danig in de weg kan staan.

Zo nam er een vrouw contact op, telefonisch met een consulent van Nieuwe Tijd, ze wilde graag een luisterend oor. Ze had al heel hard aan zichzelf gewerkt, ze was bekend met haar trauma’s uit haar jeugd en af en toe voelde ze de behoefte haar vorderingen met een onbekend persoon te delen. En wat is er dan niet mooier om dat te doen bij een medium of paragnost, die heel goed begrijpt wat deze vrouw heeft doorgemaakt en in welk proces ze nu met zichzelf zit.

Ze gaf aan, dat zodra iemand haar eigenlijk iets wilde vertellen, hoe ze het zou moeten doen, of hoe het beter was om te doen, sloeg ze volledig op tilt. Wat mooi, gaf het medium van Nieuwe Tijd aan, dat je dit doorhebt. Het werd stil aan de andere kant en een huilbui volgde. Ik weet het even nu niet meer hoor, ben volledig de kluts kwijt waarvoor ik nu wilde bellen. Want wat jij nu doet, is nou precies waar ik direct boos om wordt.

De spiritueel consulent luisterde, ging niet zichzelf verdedigen, ook helemaal niet nodig. Het enige wat ze had gezegd en gedaan was deze vrouw een compliment geven. Maar zelfs dat was voor deze vrouw heel moeilijk om te accepteren.

Dit voorval lag de oude pijn van deze vrouw bloot. Toen de spiritueel consulent dit aangaf, werd het wederom stil. Ik zie nu wat je bedoelt. Ik zie nu, dat ik inderdaad last heb van oude pijn. Schijnbaar moest dit zo gebeuren om dit zichtbaar te maken. De consulent luisterde en zei niets. Voor deze cliënt werd ineens haar oude pijn heel zichtbaar.

Dank je wel, dat je nu niets zegt, gaf de cliënt aan. Ik voel mij daar goed bij. Ineens wordt heel veel helder. Ik heb er een bloedhekel aan als iemand al naar mij wijst, zegt, dat ik het goed doe. Of als iemand mij iets wilt vertellen.

Als kind zijnde mocht ik niets zeggen, ik moest luisteren, al mijn emoties heb ik moeten verstoppen. En zodra iemand maar iets zegt, vlieg ik tegen het plafond. Kun je mij helpen om hiermee om te gaan. Ik zie dat ik er heel veel last van heb, maar mijn omgeving ook.

De spiritueel consulent van Nieuwe Tijd had voor deze cliënt haar trauma blootgelegd door eigenlijk helemaal niets te doen. Voor de vrouw een verademing, maar hoe gaat ze er nu voor zorgen dat ze er niet meer zo van ondersteboven geraakt?

Nu je dit eenmaal weet, zul je zien dat je het herkent. Dat herkennen, gaat je reactie vanzelf rustiger maken. Je kunt je ook uiten. Dat heb je nooit mogen doen, maar kan nu wel. Geef aan wat het met je doet. Daar heeft een ander begrip voor. Je zult merken dat met de tijd voor jou de oude pijn behapbaar wordt en jij door je te uiten, veel lekkerder zult gaan voelen.