Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Hoe leer je je potentiële partner goed kennen?

potentiële partner

potentiële partnerHoe leer je je potentiële partner goed kennen? Stel elkaar een 5-tal vragen. Als je iemand ontmoet en je besluit samen verder het leven met elkaar te willen delen. Dan heb je vleugels. Althans daar gaan wij van Nieuwe Tijd vanuit. Mocht je die vleugels niet voelen, start dan de liefdesrelatie niet, je komt bedrogen uit.

Dat wil niet zeggen dat je partner je gaat bedriegen. Je zult de liefde voor elkaar niet kunnen vasthouden. Dat bedoelen wij van Nieuwe Tijd, met je komt bedrogen uit. Om nu goed beslagen ten ijs te komen en met elkaar echt serieus te willen zijn, hebben wij voor jullie een aantal goede vragen bedacht, die je aan elkaar kunt stellen. Waardoor je elkaar een stuk beter kunt leren kennen. Wie wil nou niet van de relatie een succes maken? Dan heb je kennis nodig over en van elkaar.

Tevens een hele mooie testcase. Stel je voor dat je onze tips voorlegt aan je toekomstige partner en die zegt. Nou, begin ik niet aan. Geen zin in. Wat zegt deze persoon hier dan mee? Ik vind het allemaal wel goed zo. Geen behoefte om moeite te doen voor deze relatie. Dus geen moeite te doen voor jou.

Krabbel je dan nog even een keer flink achter de oren, of je jouw leven, wat kostbaar is, wel met deze partner wilt gaan delen. Je slaat hiermee dus 2 vliegen in één klap. Je komt er achter welke bereidheid je toekomstige partner heeft om van de relatie een succes te maken. En door aan elkaar diepgaande vragen te stellen, word je veel wijzer over wat de ander beweegt en hoe die tegen zaken aankijkt in het leven.

Hier komen onze vragen die wij mediums en paragnosten van Nieuwe Tijd voor jullie hebben bedacht. Door dit te doen als alles nog rozengeur en maneschijn is, kun je er samen om lachen, maar ook een succes van maken!

1.     Wat zou jij niet snel aan mij durven te vertellen? Deze vraag vraagt om kwetsbaarheid, eerlijkheid en openheid. Als partners moet je alles tegen elkaar kunnen en durven zeggen. Zo doorbreek je de drempel voor de toekomst. Waar jullie beiden veel plezier van kunnen hebben.

2.     Hoe ziet voor jou je leven er over een paar jaar uit? Hiermee vertel je aan elkaar eigenlijk wat je voor je ziet. Hoe je naar de relatie en elkaar kijkt. Wat je wensen zijn, wat je wilt bewerkstelligen. Waardoor je van elkaar weet hoe beiden de toekomst voor zich zien. Zo weet je van elkaar ook wat belangrijk is voor een ieder. Kun je rekening mee houden. Of juist over in discussie gaan. Een relatie is tenslotte geven en nemen.

3.     Hoe zie jij jezelf? Door deze vraag aan elkaar te stellen, krijg je een beeld van de ander. Maar ook kun je voor jezelf de balans opmaken of datgene zoals jij de ander ziet, overeenkomt met je eigen beeld van de ander. Dit heeft weer als voordeel, dat je er samen over in gesprek gaat, waardoor je elkaar beter leert kennen. En zo ook naar elkaars onzekerheden kunt kijken. Of juist ego dingetjes kunt benoemen. Zo kom je er ook achter of de ander eigenwaarde heeft ja of nee. Ongelooflijk belangrijk om gelijkwaardig met elkaar de relatie in te kunnen gaan vullen.

4.     Wat is voor jou belangrijk in het leven? Zeker niet onbelangrijk om van elkaar te weten wat je ieder voor zich belangrijk vindt in het leven. Stel voor dat jij niet zoveel waarde hecht aan het bouwen van een carrière. Jij liever een huis vol kinds hebt en je partner juist wel een carrière voor zich ziet. Hoe ga je er dan samen voor zorgen dat jullie allebei toch gelukkig zullen gaan zijn, naarmate je langer met elkaar samen bent.

5.     Waar zitten jouw trauma’s? Niet echt iets waar we bij stil zullen staan, bij trauma’s. En toch, heel verstandig om dat wel te doen. Je “dwingt” jezelf goed na te denken, waar je pijn zit, je verdriet, je triggers. Door ze met elkaar te delen, weet je ze van elkaar. Die kennis kan op latere momenten er voor zorgen, dat ruzies niet escaleren. Situaties niet uit de hand lopen. Jullie weten immers nu van elkaar waar je pijn zit. En als de liefde voor elkaar echt en oprecht is, gaat dit jullie heel veel diepgang geven.

Heb je nog vragen naar aanleiding van de 5 vragen die wij van Nieuwe Tijd voor jullie hebben bedacht? Chat dan gerust met ons. Of als je tijdens het beantwoorden vastloopt, kun je ons ook raadplegen. Je kunt zelfs met ons beeldbellen! Want weet je, als jullie hiermee aan de slag gaan, ben je klaar om in de Nieuwe tijd die komen gaat samen een echt en hecht team te vormen. Die voor elkaar altijd klaarstaan!