Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Hoe laat je een toxische relatie los

Hoe laat je een toxische relatie los

Hoe laat je een toxische relatie losHoe is het mogelijk dat je zo een partner hebt gehad, of eigenlijk hebt toegelaten, die achteraf zo vol met gif bleek te zitten?

We noemen dit als Luisterconsulent een toxische relatie. Als je daar van moet herstellen, wil je er over kunnen praten. Omdat je wilt begrijpen wat je is overkomen. Omdat je aan alles bent begonnen te twijfelen en met name aan jezelf. Hoe heb je de plank zo mis kunnen slaan? Je gevoel gaf in dat het klopte en toch.

Je begrijpt het niet, je twijfelt aan alles. Je hebt werkelijk geen idee meer wat goed is, of fout. Deze partner heeft je volledig aan het wankelen gemaakt. De mediums en paragnosten van Luisterconsulenten herkennen het direct als iemand ze consulteert of er sprake is geweest van een toxische partner.

De persoon in kwestie die hulp zoek op de spirituele hulplijn Luisterconsulenten zit er helemaal doorheen. En vraagt zich elke keer opnieuw af. Hoe heb ik mij zo in deze partner kunnen vergissen. Maar ook, en dat is heel tegenstrijdig, willen ze dolgraag deze partner terug in hun leven. En dat zegt iets over de beller of chatter zelf, zegt luisterconsulent Lin.

Vaak zoekt een persoon die vol zit met gif, zijn “slachtoffer” gedegen uit. Je zou er een label aan kunnen hangen, van narcistisch, of sociopaat. Het hoeft het niet te zijn. Diegenen die met een toxisch persoon te maken hebben gehad, zitten altijd met zoveel vraagtekens, dat ze op allerlei manieren op zoek gaan, om maar te kunnen begrijpen wat hun is overkomen.

En wij, van Luisterconsulenten begrijpen dat heel goed. Want hoe ontdoe je je van al de emoties waarmee je wordt geconfronteerd, als de relatie is geëindigd. Want dat een relatie eindigt, is zeker. Je houdt het namelijk niet vol, het heeft niets met liefde te maken. Van beide kanten niet. En dat is wat een luisterconsulent de beller of de chatter ook zal vertellen.

Luisterconsulent Lin zal je uitleggen waar het mis is gegaan. Consulteer haar gerust eens. Dan kun je zeggen, dat wil ik niet horen. Ik wil weten of het goedkomt. Het kan alleen maar goed komen als je weet waardoor de breuk is ontstaan en daar hebben jullie beiden een aandeel in.

Eigenlijk zou je nooit een relatie met een toxisch persoon moeten willen hebben en als deze is verbroken ook nooit meer terug willen hebben. Het zijn juist diegenen die zelf nog niet zo krachtig in hun eigen schoenen staan, die vaak te maken krijgen met een toxische relatie. Die nog onvoldoende liefde voor zichzelf kennen, waardoor ze alles goed vinden, als de ander maar bij ze blijft.

Zo creëer je als vanzelf een voedingsbodem voor toxisch gedrag. De ander krijgt de boodschap mee dat alles wordt getolereerd en geaccepteerd. Daarnaast wordt niet gekeken hoe de ander in elkaar steekt. Terwijl dat anno 2021 echt wel een vereiste is, wil je een relatie aangaan met iemand waar je een goed gevoel bij wilt hebben. Je zet toch niet zomaar voor elke wildvreemde de voordeur wagenwijd open?

Het doet heel veel pijn een toxische relatie, te meer ook, omdat je zelf een ander nooit pijn wilt doen. Te lief bent, te aardig, te begripvol en dan ook niet begrijpt waarom anderen zo kunnen zijn. Je denkt dat iedereen is zoals je zelf bent. Daar zit de adder, daar zit het gif.

Een toxische relatie loslaten is inzien welk aandeel je er zelf in hebt gehad en welke stappen je vergeten bent te zetten, voordat je je hart weggaf. De weg naar eigenliefde bewandelen, kun je het loslaten? NieuweTijd mediums helpen je hier graag bij.