Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Hoe komt het dat er zoveel haat, onrecht in de wereld is?

zoveel haat

zoveel haatHoe komt het dat er zoveel haat, onrecht in de wereld is?. We zitten in een roerige tijd, die niemand zal ontgaan. Deze tijd is er niet voor niets. Het wil ons allemaal iets duiden. Dat we naar een nieuwe tijd gaan. Een tijd waarin de mens op een andere manier met elkaar o zullen gaan.

Daar zijn we nog niet, gaat nog veel tijd overheen. Het gaat er wel komen. We zijn namelijk niet op het aardse om elkaar te haten en onrecht aan te doen. Hoe komt het dat we dat wel doen?

Hoe komt het dat we wel haat, onrecht zo makkelijk kunnen verspreiden en zoveel moeite hebben met het verspreiden van liefde? Als we daar eens een antwoord op zouden kunnen vinden. Want wie wil er nu haat en onrecht verspreiden. Niemand toch en toch gebeurt het.

Hoe ontstaat het dat we wel goed zijn in het verspreiden van negativiteit en positiviteit ons best wel moeilijk afgaat? Gebruiken we al onze tools, die we als mens bezitten wel op de juiste manier? We hebben een brein, een gevoel, een lichaam en als klap op de vuurpijl een ziel. Die ziel weten veel mensen niet, dat ze die hebben.

Je moet het ook allemaal als kind maar te horen krijgen. En wat je in je kindertijd niet hoort, ziet of meemaakt, weet je op volwassen leeftijd niet. De huidige maatschappij is maatschappijgericht. Het is een verdienmodel geworden, van verdienen en spenderen.

Dat hoeft nog niet eens zo erg te zijn zegt paragnost Jo-An van Mediumvisie. Mits ons brein en gevoel maar juist wordt ontwikkeld. En dat we meekrijgen dat we een ziel hebben, waar we goed voor moeten zorgen. Want zorgen we daar goed voor, dan zorgen we als vanzelf goed voor onszelf en die zorg gunnen we anderen ook.

Helaas is dit niet wat er gebeurt als we kind zijn. Alles is volledig op het verdienmodel gericht. Als je dan zo ver bent dat je een baan hebt gescoord, hoor je anderen zeggen. Zo zo, die is goed terecht gekomen. Nou, laat ik het zo zeggen, zegt paragnost Jo-An van Mediumvisie. Deze persoon kan vol haat, discriminatie, manipulatie zitten.

Dat die ondanks die geweldige baan, ten koste van anderen zijn leven invult. En weet je, wij hebben hier wel een verklaring voor. De mens wordt geboren met liefde in zich, dat is onze natuurlijke habitat, zeg maar.

Maar een kind moet aan een plaatje voldoen. Het moet zich aan regels gaan houden. Zich gedragen, gehoorzamen en dank je wel zeggen op bepaalde momenten. Het moet ook respect tonen. Maar het kind krijgt er niet bij uitgelegd waarom het dat moet doen. Het gaat mee in een een stroom, die ons leuk en lief maakt.

Maar dat hoeven we helemaal niet te worden. We zijn dat van nature al. Eigenlijk weet iedereen dit en gaat er als een vanzelfsprekendheid vanuit dat ieder mens, ongeacht het gehoorzamen en moeten voldoen aan dat perfecte plaatje, vanuit zichzelf wel weet wat respect tonen is. Dat die vanuit zichzelf weet dat die zijn brein op de juiste manier moet gebruiken.

En dan hebben we het maar even niet over voelen en de ziel. Dat zijn 2 woorden die in bijna geen enkele opvoeding een keer vallen. Laat staan worden uitgelegd. Wat ontstaat hierdoor? Onvrede, haat, afgunst, angst, macht. Want oh wee dat een ander je onmachtig maakt.

Zo ontstaat er een mens die al zijn van nature meegekregen tools heeft ingeleverd. In een keurslijf moet gaan functioneren en dat gaat mis. Daar kun je donder op zeggen. Zolang wij zo doorgaan, zal haat en onrecht er blijven. Pas als we op de wereld komen en we leren dat we een ziel hebben. Wat dat betekent. Dat we keuze maken op basis van ons gevoel. Dat we respect kunnen geven, mits we respectvol behandeld worden. Pas dan zal liefde een onderdeel worden van ons samenzijn.

De huidige mens is niet lief. Die is gemaakt lief. En de mens hoeft niet lief gemaakt te worden. Juist dan zal die met haat en onrecht aan de slag gaan. Laten we dit gaan inzien, zegt Jo-An van Mediumvisie. Dan maken we samen een stap in de nieuwe tijd.