Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Hoe herken je een manipulator?

Hoe herken je een manipulator?

Hoe herken je een manipulator?Hoe herken je een manipulator? Het herkennen van een manipulator, de een heeft het zo door. De ander heeft eerst een paar zeer pijnlijke ervaringen nodig voordat die bedenkt, wacht even, heb ik te maken met een manipulator? En dan nog. Vaak gaan we dan eerst op google zoeken wat de kenmerken van een manipulator zijn.

Wat wel het mooie hiervan is, zegt spiritueel coach Arlette van Nieuwe Tijd Chat, dat deze mensen zelf geen manipulatie toepassen. Ze kunnen het misschien wel eens doen, want ieder mens doet het, maar hun intenties zijn in ieder geval wel puur.

Wat is manipulatie eigenlijk? Het is een verhaal dusdanig mooi maken, of verdraaien, waardoor je de ander op een verkeerd been zet. Stel je voor, je ontmoet een man en die prijst je de hemel in. Jij, nietsvermoedend, lief, leuk, aardig voelt zich enorm gevleid.

Als je op een gegeven moment toehapt, kan deze man zomaar naar jou toe aangeven, je bent de enigste voor mij. Had ik je maar 20 jaar eerder ontmoet en ondertussen heeft hij nog meer contacten naast jou en haalt daar  hetzelfde mee uit. Als je daar achter komt, voel je je enorm bedrogen.

Wat ook manipulatie is, dat iemand wil dat jij iets doet en daar iets tegenover zet. Als voorbeeld, als jij stopt met roken, blijf ik bij je. Dit is niet alleen chantage, maar ook manipulatie van de bovenste plank.

Het heeft niets met liefde te maken, maar alles met jou in de macht te willen hebben. Manipulatie gaat vaak heel subtiel. Je bent al een paar maanden met iemand samen en jullie hebben het, althans zo zie jij het, heel leuk samen. Op een gegeven moment zegt hij tegen je. Ik vind je er altijd zoveel leuker uitzien in een jurkje met mooie hoge hakken er onder. Jij, die helemaal gek is op deze man, ziet hier totaal geen kwaad in en denkt ij zichzelf. Oh wat leuk, ik ga hem de volgende keer er mee verrassen.

Toch zit ook hier al een vorm van manipulatie in, geeft spiritueel coach Arlette van Nieuwe Tijd aan. Want welke onderliggende boodschap zit hieronder? Dat hij eigenlijk een mooi beeld van jou wilt zien en dat het dus eigenlijk niet zozeer om jou als mens gaat.

Zo kun je manipulatie herkennen, maar je snapt nu ook, dat je het vaak niet doorhebt. Zelfs het geven van een compliment kan al manipulatie in zich hebben, zonder dat je er erg in hebt. Stel voor dat iemand je aangeeft, wow wat zie jij er fantastisch uit. Daar zie je toch helemaal geen kwaad in.  Als het daarbij blijft, dan kan het inderdaad een compliment zijn. Maar, het kan ook een voorbereiding zijn, om meer te willen en dan kun jij je inmiddels zo gevleid voelen, dat je daartoe overstag gaat. Terwijl je deze man in eerste instantie helemaal niet zo leuk vond.

Manipulatie betekent, dat er misbruik wordt gemaakt van jouw goedheid. Kinderen worden ook gemanipuleerd. Je weet het hè! Ja mama, we gaan zo naar opa en opa en dat moet ik stil zijn en rustig doen. Want dan krijg ik van oma een lekker koekje. Als dit je in je kindertijd al overkomt, weet je eigenlijk niet beter dan dat dit de normaalste zaak van de wereld is.

Je bent er mee opgegroeid, hoe moet je het dan als iets negatiefs herkennen? Dat klopt, geeft spiritueel coach Arlette aan van Nieuwe Tijd Chat. Daardoor leer je het zelf ook toe te passen. Het is de kunst om goed te blijven voelen bij jezelf, of iemand zijn intenties goed of fout zijn.

Vaak krijg je bij een persoon een bepaalde ingeving binnen. Negeer je dit, omdat de ander je overlaadt met een goed gevoel, kun je zomaar in een grote valstrik lopen. Waar je later veel spijt van kunt hebben. Verdiep je eens samen met een medium of paragnost van Nieuwe Tijd Chat in wat manipulatie is. Zo voorkom je op voorhand veel leed.