Hoe ga je om met onmacht?

Hoe ga je om met onmacht?Hoe ga je om met onmacht? Levens in een maatschappij waar in onze eigen kracht blijven staan, lastig is, krijg je te maken met onmacht. Onmacht in de zin van, iemand die je zo onderuit schoffelt, dat je bij jezelf denkt, waar haalt die het lef vandaan.

Onmacht is een vorm van machteloosheid waarbij je dusdanig in een hoek wordt gedrukt, dat een ander jou eigenlijk in zijn macht wilt krijgen. We reageren er vaak op twee manieren op. We klappen volledig dicht en druipen af. Of we gaan in de aanval en verdedigen onszelf tegen de machtsmisbruik die een ander wil uitoefenen.

Het is aan de ene kant een logische reactie. Niemand wil onmacht voelen. Het is een gevoel dat je met je rug tegen de muur wordt gezet en er geen enkele uitweg is. Je ervaart gevoelens van machteloosheid en als mens ervaren we dit als machteloosheid en onrecht.

Dat is het in feite ook, want! Als mens de macht willen hebben, daarmee zeg je tegen de ander die je onmachtig maakt. Ik bepaal voor jou, ik wil jou in mijn macht hebben. Niemand verdient dat en het is heel respectloos als dit gebeurt.

Met gelijke munt terugslaan heeft helemaal geen zin. Diegene die de macht over je heeft, is heel bedreven in dit spel. Jij niet, anders zou je je niet onmachtig voelen. Het “winnen” van de ander is eigenlijk niet aan de orde. Er zijn namelijk nooit winnaars. Als je probeert de macht terug te pakken, gaat dit alleen maar escaleren.

Welke weg bewandel je dan wel als er sprake is van onmacht? De weg van de kracht. Kracht is je niet mee laten slepen in de gemene spelletjes van de ander. Je hoeft, als je in je kracht gaat staan, eigenlijk niet eens woorden te gebruiken, zegt paragnost Bob van Nieuwe Tijd. Met je energie communiceren, daarmee straal je al kracht uit. Niet hautain, of overheersend. Een liefdevolle, doch doordringende blik, kan al voldoende zijn, om de ander, die jou onmachtig probeert te maken, op zijn plaats te zetten.

Als je dit kunt, zegt paragnost Bob van Nieuwe Tijd, straal je zoveel power uit, dat de ander zijn plaats direct weet. Je kunt wel woorden gebruiken om je kracht bij te zetten. Woorden als, ik voel dat jij mij wilt overheersen, onderdrukken, discrimineren, weet dat ik hier niet van gediend ben. Deze spelletjes doorzie ik direct en het zal je bij mij niet lukken, mij klein te krijgen. Jij nog koffie!

Met andere woorden. Je geeft heel duidelijk met je energie aan, dat je doorhebt wat er gebeurt. Je gaat er niet op in. Je geeft heel duidelijk aan dat je het in de gaten hebt en geeft dat aan. Daarna verplaats je de aandacht naar een gezamenlijk moment. Waarmee je eigenlijk zegt.

Ik heb je door, ik heb mijn punt gemaakt en nu is de energie geneutraliseerd. Laat mij maar eens zien of je een echte vent bent, geeft paragnost Bob aan. We zijn tenslotte op weg naar een Nieuwe Tijd. Een tijd waar macht helemaal niet meer in thuishoort.

Een tijd waarin we veel meer elkaar als mens gaan waarderen, en daar hoort iemand machteloos maken echt niet meer bij. Vanuit je kracht reageren op welke situatie dan ook, is de toekomst. Je moet het zo zien, geeft paragnost Bob van Nieuwe Tijd aan.

De mens staat in de huidige tijd niet centraal. We beginnen daar steeds meer ons bewust van te worden. Wij, mediums en paragnosten werkzaam bij Nieuwe Tijd, zien al langer dat er een omslag gaande is. We gaan eindelijk de weg in naar een menswaardig bestaan, waarin de mens centraal zal staan en niet meer zoals nu al het andere bezit. De mens gaat inzien wat zijn allerbelangrijkste bezit is. Zichzelf. En zodra de mens dat ziet, zal de macht en dus ook de onmacht geen kans meer krijgen en verdwijnen.