Hoe bescherm je jezelf tegen negatieve energie?

Hoe bescherm je jezelf tegen negatieve energie?Hoe bescherm je jezelf tegen negatieve energie? Energie, klinkt voor velen nog steeds als iets van wat! Wat is dat, ik ken het niet, begrijp het niet. Wij van Nieuwe Tijd leggen je het uit. Als je bezig bent dan verbruik je energie. Die gebruik je bij lichamelijke activiteiten, maar ook bij nadenken bijvoorbeeld. Ben je in gesprek met iemand, verbruik je energie.

Je hoeft daar helemaal niets van te merken, het gaat in principe ook allemaal vanzelf. Je voedt jezelf tenslotte daarnaast op regelmatige tijden. Als je hebt ontbeten, of je luncht, dan doe je energie op, door datgene wat je eet.

Dit kunnen we allemaal nog volgen. We gebruiken ook energie door met elkaar in contact te zijn. Praten, communiceren, terwijl je daarbij zit, daarvan kun je denken, dat kost toch geen energie. Jawel, want je denkt tegelijkertijd na, je moet luisteren. Allemaal zaken die energie kosten.

Maar er is nog een energie, die we vaak niet kennen. In contact zijn met iemand kan niet alleen door praten en nadenken energie verbruiken. Het kan ook komen door hoed e ander in zijn energie zelf zit. Als die laag in de energie zit, dan ervaar jij een bepaald gevoel. De verbinding loopt stroef, je kan elkaar lang niet altijd goed volgen, je moet een keer gapen, het is vermoeiend het gesprek gaande te houden.

We zijn zelf ook energie. De ene keer hebben we die volop en de andere keer zijn we juist ook heel laag in de energie, zegt een medium van Nieuwe Tijd. Het wisselt constant. We worden beïnvloed, enerzijds door onszelf, anderzijds door wat er zich buiten ons speelt en waarmee we in aanraking komen.

Het is de kracht in jezelf, zeg maar, de kracht van de energie. En het is de kunst, zegt een paragnost van Nieuwe Tijd om de kracht in jezelf te beschermen tegen negatieve energie. Maar hoe doe je dat? Ten eerste weet je nu wat energie is. De volgende stap is, hel bewust gaan voelen. Voelen enerzijds bij jezelf of je eigen gedachten je niet negatief aan het beïnvloeden zijn.

Daar hebben ze namelijk een handje van. Het brein bedenkt van alles en trekt vaak naar het negatieve. Daar is een reden voor, zegt een spiritueel medewerker van Nieuwe Tijd. Het brein is namelijk een soort van onruststoker.

Heb je hier wel bij stilgestaan en daar aan gedacht? Voor je het weet zit je in angst en beven, terwijl als je je brein niet de ruimte hiervoor had gegeven, was er niets aan de hand geweest en was je er zelf niet op leeggelopen.

En dan hebben we uiteraard ook negatieve energie van buitenaf. Mensen die iets tegen je zeggen, wat je kan raken. Is negatieve energie. Kan ook positief zijn natuurlijk, maar we hebben het nu over negatieve energie.

Mensen die je negeren, dingen in je omgeving die niet fijn verlopen, onverwachte zaken, extra rekeningen vinden in de brievenbus. Familie de niet zo fijn met elkaar omgaat. Allemaal zaken die negatieve energie geven. Hoe bescherm je jezelf daar nou tegen?

Kracht is het sleutelwoord. Laat je door niets of niemand ontkrachten. Kijk naar Max Verstappen! Wat deed die? Die bleef in zijn eigen kracht staan, liet geen negatieve beïnvloeding binnenkomen van buitenaf. Wat is het resultaat?

In de laatste ronde zegevierde hij. Dan kun je spreken van geluk of toeval. Wij van Nieuwe Tijd zien in hem zoveel kracht, die hij door niets of niemand zich laat ontnemen. Daarmee kun je alles voor elkaar krijgen.