Het nieuwe jaar met kracht beginnen. Hoe doe je dat?

Het nieuwe jaar met kracht beginnen. Hoe doe je dat?Het nieuwe jaar met kracht beginnen. Hoe doe je dat? Wat hebben we een hoop meegemaakt, de afgelopen 2 jaar. Van de een op de andere dag, wisten we soms niet waar we aan toe waren. Tel daarbij op, dat toch ook angst aanwezig is, wie wil er nou ziek worden. Mogen we onszelf als eerste wel een schouderklopje geven, dat we al de ontberingen zo goed hebben doorstaan.

Aan het einde van het jaar blikken we vaak even terug. Nar wat is geweest. Successen, mislukkingen. Vaak zijn dat nog niet eens de dingen waar we expliciet naar kijken. Het gaat meer op een bepaald gevoel, geeft een medium van Nieuwe Tijd aan. Hebben we over het afgelopen jaar een goed gevoel overgehouden.

Als daarop het antwoord ja is, ben je tevreden met wat er is en kun je ook vooruit kijken met een blik van. We gaan er voor zorgen dit fijne gevoel vast te houden.

Heb je het gevoel stil te hebben gestaan, we horen meer mensen dit zeggen op de chat van Nieuwe Tijd, wat heel logisch is. Gezien alles wat er speelde. Dan betekent het dat er werk aan de winkel is voor het nieuwe jaar dat voor ons ligt.

Wat er ook in onze omgeving gebeurt, of juist niet gebeurt. De manier waarop we er op reageren, binnen laten komen, dat is aan onszelf. Vaak vinden we dat heel lastig. We zijn best wel snel van streek als er ons iets overkomt.

Des te meer reden om met jezelf, in de laatste dagen van 2021 afspraken te maken met jezelf! Dat jij er voor gaat zorgen je niet meer door wie of wat dan ook te laten ontkrachten. Ontkrachten is jezelf liefde ontnemen.

Dat kan ontstaan door iets van buitenaf, maar eigenlijk ontstaat het van binnenuit. De manier waarop je er zelf op reageert, op een gebeurtenis, is de impact die jij er bij voelt en aan hangt.

Hoe mooi zou het zijn om bij jezelf toch altijd te zorgen voor een fijne balans. Dan heb je grip op jezelf. En laat je alles om je heen gebeuren. Als we dat zouden kunnen bewerkstelligen, zorgen we in feite altijd goed voor onszelf.

Laat dat dan ook een van onze taken zijn die we als mens dienen uit te oefenen. Willen we een leven hebben wat soepeltjes verloopt. Te veel mensen zijn niet in staat op deze manier in het leven te staan.

Zonde en niet nodig. Als we ons bewust zouden zijn, dat wat er ook gebeurt, we er zelf op een bepaalde manier op reageren. Waar we wel of niet last van kunnen hebben. Spreek daarnaast met jezelf af, dat je minder streng voor jezelf gaat worden.

Streng zijn, is voor jezelf de lat, welke dat ook is, hoog leggen. Te veel dingen binnen een te kort tijdsbestek willen doen. Dan loop je toch vast? Bedenk van te voren goed, hoeveel tijd iets in beslag zal nemen. Neem daarbij altijd tijd extra in gedachten.

Ga zo het nieuwe jaar in. Dan zul je zien, heb je ineens zeeën van tijd. Hoe fijn is dat! Nooit meer haasten, rennen en vliegen. Het zal je gemoedsrust goed doen.  Een ander punt waar je voor jezelf heel veel aan kunt hebben, is de tijd de ruimte geven om dingen te laten ontstaan.

We leven in een veel te vluchtige tijd die ons daardoor vaak ook heel ongeduldig maakt. Wat je vandaag bedenkt, zou er gisteren al moeten zijn. Geef jezelf eens de rust om iets te laten onstaan en te gebeuren. Je zult zien, het jaar 2022 aan het eind voelde goed voor jou!