Het is tijd om perfect te willen zijn los te laten

perfect Het is tijd om perfect te willen zijn los te laten. Wat hebben we ons best gedaan zeg, om te voldoen aan het perfecte plaatje. We hebben er als mens alles voor uit de kast gehaald. Want als je perfect bent, dan heb je het gemaakt. Nou, wat een leven, wat een waarheid, echt niet.

Het leven perfect willen invullen, kan helemaal niet. Daar vraagt het leven helemaal niet om. Het leven vraagt om puurheid, oprechtheid, eerlijkheid. Niet om het perfecte plaatje. Dat plaatje na willen streven, zorgt alleen maar voor een grote bak van ellende. Van verdriet en tegenslag en heel veel teleurstellingen.

Je kent ze toch! Al die teleurstellingen in je leven? Wie niet, dat komt, omdat je het perfecte plaatje wilde nastreven. Houd er maar snel mee op, zegt een medium van Nieuwe Tijd. Perfect willen zijn is niet meer van deze tijd.

Jezelf zijn is het nieuwe normaal. En ja dat zijn velen nog niet gewend. Maar als er een schaap over de dam is, volgen er meer. Dan die jij als een spiegel met al jouw imperfectie. Jij hebt in ieder geval lol en plezier, want jouw lat leg jij zelf neer. Die is niet voor je en door iemand anders bedacht.

Jij bepaalt immers zelf waar jouw lat ligt. Dat wist je niet, nu wel. Na een leven vol kommer en kwel, ben je klaar om alles maar altijd perfect te willen doen. Het was nooit goed genoeg. Niet voor jezelf en ook niet voor een ander.

Je bent er inmiddels achter dat alles zo perfect mogelijk te willen doen, onmogelijk is. Dat het je weghaalt bij vreugde en plezier. Dat het je van binnen verzuurd. Dat werkelijk geen enkele relatie, hetzij een vriendschap, een liefdesrelatie er door stand houdt. Omdat jij niet jezelf bent en een beeld neerzet, van iemand die jij niet bent. En het beeld van de ander je nooit bevalt.

Het is de hoogste tijd perfect te willen zijn, los te gaan laten, geeft een paragnost van Nieuwe Tijd aan. De mens snakt naar waarheid, openheid, echt zijn en dat kan alleen als we van plaatjes afstappen zoals we zouden willen dat het zal zijn.

Beeld je eens in, dat jij iets neer wilt zetten waar anderen blij van worden. Daarvoor haal je alles uit de kast. Waar ben jij dan! Voor wie doe je dit? Wat doet het met jou? Je raakt opgebrand, je wordt er heel chagrijnig van. Omdat je een spel aan het spelen bent, want niet past bij mens zijn.

Het is een rare wereld waarin we terechtkomen. Een wereld van presteren, competitie, de beste en betere moeten zijn. Dat is helemaal niet waar, maar kom daar maar eens achter. Dan ben je zomaar al op de helft van je aardse leven beland.

Dat is pas zuur en zul je dan ook weer los moeten laten. Om er achter te komen dat je iets hebt neergezet waar anderen om hebben gevraagd en verlangd. Maar helemaal niet nodig was, als ze je hadden verteld dat je mocht zijn, zoals je zelf wilt zijn.

Maar weet jij veel als kind. Je luistert, je doet na, je volgt, je leert, je voelt en al voelt het niet goed, je gehoorzaamt. Omdat je daarmee hoopt en laat zien, ik hou van jullie en ik wil niet tot last zijn. Daarom lig ik niet dwars. Ongemerkt sluipt het er in dat je het perfecte plaatje wilt neerzetten, zegt een spiritueel consulent van Nieuwe Tijd.

We willen namelijk leuk, lief en aardig gevonden worden. Daarom voldoen we maar al te graag aan wat een ander van ons verlangd. In feite zou geen enkel mens en een kind al helemaal niet, om aandacht en liefde moeten vragen. Toch gebeurt het aan de lopende band. En zo ontstaat het perfect willen zijn, omdat je dan denkt. Nu krijg ik liefde! Helaas, liefde komt zo juist niet op je pad. Dat is er als jij jezelf gaat koesteren, dan ben je perfect!