Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Het is oké als jij je leven anders leeft dan anderen

Het is oké als jij je leven anders leeft dan anderen

Het is oké als jij je leven anders leeft dan anderenHet is oké als jij je leven anders leeft dan anderen. We leven met het idee dat we eigenlijk allemaal hetzelfde zijn. Waar dat vandaan komt? Je zou het kunnen rationaliseren. Maar daar ben je er nog niet mee. Als je aan iemand vraagt, zijn we allemaal hetzelfde? Krijg je steevast het antwoord, welnee.

En toch, als iemand “anders “ is, dan is het commentaar niet van de lucht. Schijnbaar vinden we het toch niet zo oké dat iemand anders in het leven staat. Maar wat is anders? Is dat iets wat buiten normaal valt?

Maar wat is dan normaal? Is dat zoals jij het gewend bent te doen? Nou, hoor je dan, we weten heus wel wat normaal is. Nou dus niet. Want als jij het normaal vindt, je tuin elke zaterdag op te knappen en je buurman doet dat een keer per jaar. Zeg het maar, wat is in jouw ogen dan normaal?

Eigenlijk zitten we dan ook dan de kant van het oordelen en het veroordelen. Daar wel eens aan gedacht? Het is oké als jij je leven anders leeft dan anderen, en misschien vind jij het zelf helemaal oké, en je omgeving niet. Die zit er dan mee.

Waarom hebben we er zoveel moeite mee, als mensen anders leven? En dat hoeft helemaal niet zoveel anders te zijn als jij zelf leeft. Zo kunnen je overburen bijvoorbeeld altijd de gordijnen dicht hebben.

Nou, wat zeggen we daarvan? Dat is vreemd? Waarom hebben ze altijd de gordijnen dicht. We gaan dan ook direct er bij invullen. Hebben ze iets te verbergen, wat gebeurt er achter die dichte gordijnen. Snap het niet hoor, ze hebben ook kinderen, het is echt niet normaal.

Zie je, zegt medium Lis van Nieuwe Tijd Chat, dat we heel snel zijn, om direct op te merken als een ander zijn leven anders leidt, dan jij. Des te meer je er over na gaat denken, des te vaker zie je het gebeuren, hoe snel of we zijn met iets wat een ander doet, zoals die het doet, af te wijzen.

We doen het bij onze partner en zelfs bij onze kinderen. Die tenslotte alles nog moeten leren. He, doe niet zo gek, doe ff normaal! En het kind denkt, wat doe ik dan verkeerd? En zo ontstaat het idee, de gedachte dat we denken dat we het allemaal op dezelfde manier doen, terwijl dat helemaal niet zo is.

De wereld, de mens zou er zoveel mooier door worden, als we iedereen in zijn waarde zouden laten. In de waarde laten, zegt het al. Jij mag het op jouw manier doen, ik doe het op mijn manier en beide manieren zijn goed.

Hoeveel vrouw, geeft medium Lis van Nieuwe Tijd Chat aan, vinden nog steeds dat hun partner veel dingen niet kan. Ze kunnen het zelf beter, sneller en wat gebeurt er dan? In feite wijs je je partner hiermee af. En het dan gek vinden, dat die partner boos wordt, er ruzie van komt. Jij zegt toch zelf dat hij niet oké is, dat zijn manier zoals hij het wilt doen anders is, dan jij het zou doen!

Wat dit betreft kunnen we als mens nog heel veel leren en komt er niet voor niets een Nieuwe Tijd op ons af. Waarbij we elkaar veel meer gaan laten zijn, zoals we zijn. Waarin we gaan accepteren dat iedereen niet anders is, maar zichzelf is.

Zie je het verschil, zegt medium Lis? We zijn niet anders, we zijn onszelf. En elke weg die een ieder bewandelt mag er zijn. En mocht iemand er zelf niet uitkomen, dan kan die om hulp vragen. Ook bij ons, bij de mediums en paragnosten van Nieuwe Tijd. Wij staan er voor dat iedereen zichzelf mag zijn. Samen op weg naar een Nieuwe Tijd!