Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Herfst is de tijd om rommel te ruimen

Herfst

HerfstHerfst is de tijd om rommel te ruimen. De voorjaarsschoonmaak kennen we wel. De najaarsschoonmaak bestaat eigenlijk niet als woord, maar ook niet in ons systeem. Best gek eigenlijk. Want de natuur laat los in de herfst, die ruimt daarmee in feite op. Er ontstaat dan eerst wel heel veel rommel. In de vorm van bladeren, maar ook noten, vruchten. Die pik je er dan uit en de rest, laat je of liggen als compost. Ter bescherming van de grond voor de kou en de sneeuw. Of je ruimt het op. Dan ben je er vanaf.

De herfst is bij uitstek een periode om rommel te ruimen. Hierbij denkt iedereen dan automatisch aan het huis een volledig onder de loep nemen en alles wat overbodig is, in klerenkasten, andere kasten, oude spullen, of wat je niet meer gebruikt, op te ruimen.

Wat wij op spiritueel vlak bedoelen met rommel ruimen, is de rommel in ons zelf. Ongemerkt stapelen we, emoties, ballast en de herfst is een mooie tijd, om net als de natuur alles los te laten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een gesprek voeren, hetzij via de chat of telefonisch met een spiritueel medewerker van Nieuwe Tijd.

Zij kunnen bij jou invoelen welke rommel je met je meedraagt. Welke emoties nog niet zijn losgelaten. Het is een vorm van helen, ook al heb je zelf niet het gevoel dat het nodig is. Want heb je er al wel eens een keer bij stilgestaan. We wassen ons dagelijks aan de buitenkant. Lekker schoon en fris, zand, of wat dan ook allemaal verdwenen. Ook een vorm van rommel ruimen, waar we niet bij stilstaan.

Je kunt zelf tijdens het douchen een zen momentje nemen en je inbeelden dat het water dat door het doucheputje gaat, al je zorgen, negativiteit van anderen meeneemt. Dat geeft in de ochtend ook een heel lekker opgeruimd gevoel. Ook dit is een vorm van loslaten.

Net zo belangrijk als de buitenkant schoon houden, is onze binnenkant. Soms zit het je tot aan je keel. Of je hebt een bonkend hoofd, of wordt met hoofdpijn wakker. Allemaal tekenen, zegt paragnost Mieke van Nieuwe Tijd dat in jou rommel aanwezig is, die dient te worden opgeruimd.

Je kunt namelijk wel denken, dat boosheid zakt, stress vermindert, maar dat is niet altijd zo. De mens is net als een emmer. Langzaam loopt ie vol met druppels, totdat er geen druppel meer bijkan en dan begint die over te lopen.

Door jezelf in de herfst te onderwerpen aan het ruimen van rommel in jezelf, voorkom je heel veel irritaties. Het opstapelen van emoties, waarbij je te veel begrip hebt gehad en je je eigen grenzen over hebt laten gaan, Eigenlijk dat zelf hebt toegelaten.

Verwen jezelf gewoon eens met een medium of paragnost van Nieuwe Tijd. Zoek er zorgvuldig een uit waar jij je gevoelsmatig goed bij voelt. Gun jezelf dit. Want wat is er niet fijner dat van binnen op te schonen. Waardoor je je energieker gaat voelen, inzichten meekrijgt om een volgende keer zelf je van binnen te reinigen en te ontdoen van rommel.

De naam zegt het al, we gaan een nieuwe tijd tegemoet, waarbij onze eigen waarden vele malen belangrijker gaan worden. Dan zijn we er van doordrongen, wat we nu nog niet zijn, hoe belangrijk het is om heel goed voor ons geestelijk welzijn te zorgen.

Zo houd je jezelf op een fijne manier in de hectiek van het leven staande, voorkom je allerlei pijntjes die eigenlijk alleen maar weergeven dat ergens in je lijf. Hetzij in je schouders, nek, onderrug, knie zich iets heeft vastgezet aan rommel. Maak gebruik van het vallen van de bladeren en de vruchten, door ook in en met jezelf de boel flink te schonen. Het komt je weerstand ten goede. Wij van Nieuwe Tijd staan voor je klaar, je hierin te begeleiden.