Herbronnen, oftewel terug naar je bron

HerbronnenHerbronnen, oftewel terug naar je bron. Het is van oudsher een Vlaams woord, herbronnen. De betekenis er van is, weg van alle hectiek. Energie opdoen, de kracht opladen, herbezinning, jezelf terug vinden.

Het woord is niet nieuw. Het bestaat al even. Maar krijgt meer glans, omdat in de tijd van nu ieder mens op een gegeven moment wel moet herbronnen.

De druk van buitenaf is enorm. En die druk die voel je in je lijf, in je geest. Constante waakzaamheid voor iets wat onzichtbaar is, maar wel als een mokerslag je kan inhalen. De regels die er nu zijn, waardoor we ons minder vrij kunnen bewegen. Dan is herbronnen op zijn tijd geen overbodige luxe.

De consulenten van Luisterconsulenten zijn dagelijks in de weer om de cliënten die contact opnemen, hetzij via de chat of telefoon, te helpen bij het vinden van hun eigen bron. Over de bron heen is een laag gekomen van rommel. Angst, invullen, aannemen, vrijheid inleveren, voorzichtig zijn, op je hoede. Informatie tot je nemen, klopt het wel. Voel ik mij daar goed bij. Die laag, daar loopt je bron op een gegeven moment van vol en over.

Je zult dan een pas op de plaats moeten maken, met iemand er over kunnen spreken die je snapt en begrijpt. Je kan het ook bespreken met je partner, een goede vriend of vriendin, maar die geven je dan eigenlijk alleen maar goedbedoelde adviezen, waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.

Je wilt een luisterend oor. Iemand die je verhaal aanhoort, want door te vertellen, ontdoe je je al van de laag die over j bron heen is gekomen. Daarnaast zijn Luisterconsulenten heel goed om je te helpen met het geven van tips en inzichten en dat is iets geheel anders dan een goedbedoeld advies.

Herbronnen, wij Nederlanders hebben het nog iet omarmt. Het zou goed wezen als we dit wel gaan doen, geeft Luisterconsulent Kaatje van Luisterconsulenten. Kaatje is gespecialiseerd in moeilijke situaties.

Situaties waarbij je weg bent van je eigen bron. Je hebt er zoveel bijgehaald in gedachten, dat geen waarheid is, dat het zelf terugvinden, herbronnen bijna ondoenlijk is geworden. Dat is de kracht van een luisterconsulent. Die laat je praten, die beaamt iets, die vat samen. Die ziet de grote lijn in het verhaal.

Die haalt de angels er uit, zegt medium Kaatje. Hakt het in mootjes, waardoor de cliënt zegt, wacht even. Ik zie alles weer helder. Ik heb veel te veel er bij betrokken, wat helemaal niet nodig was. Ik kan nog steeds dat en dat doen, als ik maar alert ben daarop. Ik hoef mijzelf helemaal niet te verstoppen. Als ik mijn gezond verstand maar blijf gebruiken.

Kijk, en dat is de kracht van een Luisterconsulent! Die helpt jou te herbronnen. Tot bezinning te komen, tot rust, het geheel weer te zien. De spoken die je er bij hebt bedacht, los te laten. Waardoor de angst verdwijnt en jij weer uitkomt bij je eigen bron.

Jouw bron is krachtig, zo krachtig, dat je alles aankunt. Je hebt je laten verleiden door je brein. Je brein die van alles verzint, waardoor het een emmer werd, die overloopt. Je bent ook gaan hollen en vliegen, je lijf aan het misbruiken geweest.

Lichaam en geest, zegt medium Kaatje van Luisterconsulenten, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een op hol geslagen geest, geeft in je lichaam ongelooflijk veel onrust. Dat geeft op zijn beurt weer onzekerheid en angst. Zo houd je de nare cirkel in stand.

Wij Luisterconsulenten doorbreken de cirkel, zodat jij snel kan herbronnen.