Heksenwijsheid. We nemen je graag mee in de wijsheid van de heksen

HeksenwijsheidHeksenwijsheid. We nemen je graag mee in de wijsheid van de heksen. We noemen dat heksenwijsheid. En wie weet, als je dit leest, denk je bij jezelf, die wijsheid die klinkt mij bekend in de oren. Of wat een wijsheid, ik zie er veel potentie in. En waarom is dat zo belangrijk? Omdat heksenwijsheid zo ongelooflijk veel wijsheid kent, dat het wijs is om het tot je te nemen. Je kun er namelijk alleen maar profijt van hebben.

Om de wijsheden tot je te nemen, hoef je geen hogere wiskunde te kennen. Veel van deze wijsheid is eigenlijk wel bekend. Waar het op neerkomt, is dat je het je eigen gaat maken. Naar gaat handelen, het gaat doen. Niet omdat het moet, omdat je beseft dat het leven door deze wijsheden zoveel waardevoller wordt.

Waardevol leven
Waardevol leven, is een van de thema;s van heksenwijsheid. Wat houdt dat in? Elk mens is van waarde en zal als het goed is die waarde moeten zien van zichzelf. Maar ook moeten verdedigen. Niet dat je op een barricade moet gaan staan, nee zeker niet, zal een wicca je vertellen als je die consulteert op www.wiccaonline.nl. Het werkt heel anders en ik zal het je uitleggen.

Waar hecht jij waarde aan? Nou, aan een goed leven, waarin alles zijn gangetje gaat, niet veel zorgen hoef te hebben. En voldoende geld is, om van te kunnen leven. Dat snap ik, zal de spiritueel consulent dan zeggen. Hecht je ook waarde aan je uiterlijk? Wil je er goed uitzien, heb je daar veel voor over? Ja, dat heb ik zeker wel en daar geef ik ook aardig wat geld aan uit.

Oke, zegt de heks, niets mis mee. Wel is het zo dat ik je dan nu ga vragen, spendeer je ook iets aan je binnenkant? En is dat van net zoveel waarde die je uitgeeft aan je buienkant? Nou, ik slik vitaminepillen, dat is goed toch! Dat ligt er aan, als je goed eet, afwisselend en de juiste producten, heb je dat niet nodig. Naast goed eten zijn er meer dingen waarmee je je binnenkant dient te voeden.

De natuur respecteren
Alles wat de natuur je biedt, is goed. Daarbij moet je niet alleen denken aan wat je zou kunnen eten. De natuur biedt namelijk ook rust. Het biedt je een leef hoofd. Het zorgt dat je minder piekert, door er elke dag bewust doorheen te lopen.

Naast gebruik te maken bij alles wat je doet van de natuur, zijn er nog meer wijsheden waar je je voordeel mee kunt doen. Leer te vergeven. Dat is iets anders dan vergeten. Wij wiccas hebben een hoop meegemaakt, dat heeft ons gebracht waar we nu staan. Met een schoon geweten, een hoofd zonder zorgen, omdat we de essentie van het vergeven hebben begrepen.

Leren te vergeven
Vergeven is nodig, wil je vooruit kunnen in het leven. Zonder vergeven, loop je vast. Je blijft bezig met anderen, met situaties. Die houd je vast. En niet alleen dat, ook blijf je bezig met vasthouden van de bijbehorende emoties. En juist die emoties zijn zinloos. Vergeven zegt dan ook in wiccataal.

Je vergeeft de ander niet, je vergeeft voor jezelf. Zodat je jezelf verlost van het kwade. Iemand heeft jou pijn gedaan, kwaad gemaakt, teleurgesteld. Dat is het kwade. Wil je jezelf van het kwade verlossen en weer het licht zien schijnen, zul je aan de slag moeten met vergeven.

Als laatste wijsheid geef ik je mee, neem voldoende slaap elke dag. Tijdens je slaap herstel je. Word je immuunsysteem gereinigd. Daarnaast ontdoe je je van gedachten en doe je energie op voor de volgende dag. Ga je op deze manier leven, leef je volgens de wijsheden van heksen. Zo maar een aantal wiccawijsheden waar jij je voordeel mee kunt doen. Consulteer ons op www.nieuwetijd.nl