Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Heeft het zin een ander wakker te maken?

Heeft het zin een ander wakker te maken?

Heeft het zin een ander wakker te maken?Heeft het zin een ander wakker te maken? We leven in een tijd waarin de meningen over de tafel vliegen. Waar de een de ander wil overtuigen van zijn gelijk. De informatieberg niet door te komen is. Wat is wijsheid, wat is verstandig, wat is goed voor mij? De een is er dagelijks mee bezig, wil alles weten.

De ander denkt, het is wel goed allemaal, als ik mijn ding maar kan doen. Maar er zijn ook mensen die zo dolgraag een ander willen overtuigen van hun zienswijze, dat ze bezig zijn om anderen wakker te willen maken.

Wakker maken is in de spirituele wereld, ontwaken. Heeft het zin een ander door middel van jouw wijsheid wakker te maken? Nee, dat heeft geen enkele zin. Dat komt, omdat ieder voor zich wakker wordt wanneer het zijn of haar moment is.

Heeft het dan ook geen zin om met mensen over zaken te praten, van gedachten te wisselen. Dat heeft zeker wel zin. Zo hoor je nog eens wat, kun je een andere kijk op iets krijgen. Alleen bepaal je nog steeds zelf wat goed is voor jezelf.

Maar op de een of andere manier is er een soort van fanatisme ontstaan, waar velen mee zo aan de haal zijn gegaan. Dat ze er zelfs boos om worden als er niet naar ze wordt geluisterd. Deze mens zien niet dat ze zichzelf eigenlijk aan het wakker maken zijn, geeft een paragnost van Nieuwe Tijd aan.

Kijk, wij zijn spiritueel hulpverleners. Mensen gaan niet voor niets met ons een chat aan op Nieuwe Tijd. Zitten we  er voor om mensen wakker te maken? Ja. Doen we dat door onze overtuigingen aan ze mee te willen geven? Nee.

Worden we als medium of paragnost boos als mensen onze raad, advies, inzichten in de wind slaan. Of er niet voor openstaan? Nee. En hier zie je het duidelijke verschil. Wij gaan de cliënt niet zitten te overtuigen.

We zijn ons er van bewust dat ieder mens zijn eigen proces doorloopt. Een proces om liefde steeds beter te begrijpen. Dat bereik je niet met overtuigen. Juist niet, dat geeft alleen maat stress en ruzie. Dan zijn we heel snel al onze cliënten kwijt die aankloppen voor een chat bij Nieuwe Tijd.

Het is een kunst om mensen die in de put zitten, vol met twijfels, zich even geen raad meer weten, te woord te staan. Dat kan lang niet iedereen. Daar zul je bepaalde skills voor in huis moeten hebben. Als begrip, de cliënt in zijn waarde laten. Aanvoelen wat wel of niet gezegd kan worden. Of de cliënt daar aan toe is, voor open staat.

Maar overtuigen, nee, dat doet geen enkel medium of paragnost. Sommige cliënten vinden dat soms lastig. Die willen alleen een duidelijke ja of nee krijgen. Prima, kunnen ze ook krijgen bij Nieuwe Tijd.

Alleen liefde is niet zo zwart wit en statisch. Het feit dat ze dit zo willen weten en horen, geeft aan. Ze zijn nog niet toe aan het ontwaken. Dat mag, want zoals gezegd, er is voor ieder een ander moment. Het kan zelfs in een volgend leven pas zijn. Dat voel je aan als spiritueel medewerker van Nieuwe Tijd, hebben we alle begrip voor.

Aan de andere kant, elk gesprek dat een cliënt voert, gebeurt er iets in het onderbewuste. Want daar start het ontwaken. Dit is de kracht van de topmediums en topparagnosten van Nieuwe Tijd!