Heb je ooit een bloem competitie zien voeren met een andere bloem?

Wees een bloemHeb je ooit een bloem competitie zien voeren met een andere bloem? Of een bloem machtiger willen zijn dan een ander? Welnee, een bloem is wijzer dan de mens.

Die accepteert, die staat, glimlacht, groeit, doet zijn best zover hij kan. Laat alles over zich heen komen, regen, zon, wind. Buigt er in mee. Zuigt het water op, waardoor zijn blaadjes weer opknappen. Wees als een bloem.

Hoe zou de mens met elkaar omgaan als ze bloemen waren? Gen gemor, geen geklaag over het weer, toch een veel besproken onderwerp. Geen haat, geen nijd, genieten van de stilte, de buitenlucht. Heel vreedzaam elkaar de ruimte geven, in de waarde laten. Niet naar de ander afgunstig kijken of zijn.

Een bloem bezit alleen zichzelf en zijn enige taak is groeien. Een mens als een bloem, zijn enige taak zou dan gericht zijn op zichzelf en de aandacht geven aan groeien? Wij van Mediumvisie, zien dit toch wel als ultiem geluk. Je mag zijn en niemand die je iets te vertellen heeft. In de zin van dit doe je niet goed. Daar wel aan gedacht. Hoe heb je zo dom kunnen zijn. Niemand die zich met je bemoeit. Je bent wie je bent. En al ben je lelijk, maar wanneer is een bloem lelijk?

Kijk weer een voordeel als een bloem te zijn. Er bestaat geen mooi en lelijk. Er bestaat alleen maar mooi! Er bestaat geen competitie, alleen maar groei. En ze doen het met datgene wat er is. Dat accepteren ze en ze proberen er het beste van te maken, als het allemaal wat minder is.

Wie geniet er nu niet van bloemen? Tuurlijk, de een houdt van rozen, het liefst rood. De ander van een bos frisse tulpen in de knop, die hun eigen weg gaan als ze in de vaas staan. Die houdt van gemengd, het liefst een mengelmoes bij elkaar.

Des te meer ik er bij stilsta, zegt Quin van Mediumvisie, des te meer zie ik er de voordelen van. We laten het bekritiseren, de haat de nijd , de ruzie voor wat ze zijn. We kunnen ineens heel vreedzaam zijn. Dat is toch waar we als mens op het aardse naar verlangen. We hebben ook geen geld nodig, want alles wat we nodig hebben, biedt de natuur ons.

We worden dan weer een met de natuur. Best eigenlijk heel mooi, zegt Quin, en eigenlijk kunnen wij als mens ook zo zijn. Het is ons eigen brein, ons denken en de manier waarop we in het systeem wat de mens zelf heeft bedacht, allemaal moeten gaan functioneren, dat ons nekt. Het is super dat we naar school gaan, kennis opdoen. Maar wij als mediums en paragnosten maken osn best wel zorgen.

Als we zien hoeveel mensen op volwassen leeftijd vastlopen? Dan zou je toch een voorzichtige conclusie mogen trekken, dat de mens, zoals die leeft, niet het juiste meekrijgt. Want als dat wel zo was, waarom zou iedereen dan een keer van de daken schreeuwen!

Nu ben ik overal klaar mee, nu ga ik het op mijn manier doen. En terecht, zeggen wij dan. Heel goed, kies voor jezelf. Maak je eigen levensplan, daar heb je wat aan. Een ander zijn plan werkt niet voor een ander. Daar komen we op een gegeven moment allemaal achter.

Als de mens als een bloem zou leven, zou dat een hoop ellende schelen. Schijnbaar moeten we eerst verleppen, om ons eigen leven vol met liefde te scheppen. Waar we overigens mee geboren zijn, geeft Quin van Mediumvisie aan. Maar ja, moet het wel worden gestimuleerd en dat gebeurt niet.

Een kind moet aan zoveel voldoen en liefde wordt niet onderwezen. Want als dat wel zou gebeuren, zouden mensen allemaal prachtige bloemen wezen.