Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Heb door wanneer het beter is te stoppen met geven

Heb door wanneer het beter is te stoppen met geven

Heb door wanneer het beter is te stoppen met gevenHeb door wanneer het beter is te stoppen met geven. De meeste mensen willen geven. Het is ook een hele mooie eigenschap. Wie vindt het eigenlijk niet fijn, als iemand iets aan je vraagt. Dat geeft ons toch een gevoel van blijdschap. Waarom is dat? Omdat het ons een gevoel geeft, van nodig te zijn. Dat voelt goed.

Nu geven we niet alleen als iemand het aan ons vraagt. We geven ook heel vaak ongevraagd. En als iemand een keer iets heft gevraagd is het daarna een hele kleine moeite het geven voort te zetten. Toch is het verstandig om je eigen geven af en toe eens even onder de loep te nemen.

We vergeten dat en daar is een hele logische reden voor. We worden opgevoed met het idee dat we moeten geven. Dus is er geen haar op ons hoofd, die dan wel eens denkt. Is het nog wel een goed idee om aan die persoon te blijven geven?

Zo was er een vrouw die contact zocht op de chat van Nieuwe Tijd, omdat ze ergens wel heel erg mee in haar maag zat. Ze had samen met haar man al hele lange tijd klaargestaan voor hun buurvrouw.

Een wat zielig ogende vrouw, alleen en sukkelend met haar gezondheid. Omdat ze het zwaar heeft, ook met haar koppie, gebruikte ze antidepressiva. Maar ze had een tijd geleden een keer gevraagd of ze haar naar het ziekenhuis wilde brengen. En natuurlijk, geen enkel probleem.

Van het een kwam het ander, geeft de cliƫnt op de chat van Nieuwe Tijd aan. Op een gegeven moment bleven we zelfs afwisselend bij haar slapen. Ook al moest deze vrouw, die hulp gaf vroeg uit de veren. Maar ach, als ze daarmee hun buurvrouw konden helpen.

Maar ineens bleef het contact uit. Sterker nog, ze waren bevriend met elkaar op Facebook en nu had de buurvrouw, waar ze altijd klaar voor had gestaan, haar ontvriend. Ze wilde wel eens weten wat ze verkeerd had gedaan.

Zie je wat gevers doen? Die betrekken het direct op zichzelf. Ze hebben niet in de gaten dat ze hun eigen grenzen volledig zijn overgegaan. Laat staan dat ze hebben gekeken, of al dat geven aan deze vrouw wel enig nut had en deze buurvrouw wel hun het gevoel was er blij mee te zijn.

Het medium van Nieuwe Tijd die deze vrouw op de chat sprak, gaf aan dat het niet aan hun lag. Het medium voelde in op de energie van de buurvrouw en gaf aan. Ik zie dat ze wel vaker ineens van de aardbodem is verdwenen.

Dat klopt, geeft de vrouw op de chat aan. Ik zie ook dat er niets geks is voorgevallen, waardoor jij in diskrediet bent komen te staan bij de buurvrouw. Met andere woorden, dit staat helemaal los van jullie.

Deze vrouw is regelmatig in de war, dan is ze radicaal en vergis je niet. Iemand die antidepressiva gebruikt, is afgevlakt met emoties. Wat ik wel zie is, zei het medium, dat jij vor jezelf geen enkele grens hebt.

Je geeft en geeft. Je vraagt je nooit eens af, is dit wel verstandig om te doen. Heb ik er de energie wel voor, de tijd. Help ik daar iemand mee. Om help ik de andere persoon er niet mee? Maar er is toch niets verkeerd aan helpen?

Dat zeg ik ook niet, gaf het medium op de chat van Nieuwe Tijd aan. Het is de kunst om te zien of jouw helpen, de ander niet helpt. Ik begin je te snappen. Eigenlijk zeg je, dat ik ontvriend ben, heb ik aan mijzelf te danken. Ik was niet belangrijk voor haar, omdat ik er altijd was. Ik heb haar niet geholpen. Ik heb het haar veel te makkelijk gemaakt!