Gevoel van eigenwaarde

Gevoel van eigenwaardeHelaas ligt de nadruk in ons leven te veel op de intellectuele intelligentie. Helaas, ondanks dat het ongelooflijk goed is dat educatie aan alle kanten wordt gestimuleerd.

Willen we iets bereiken in dit leven, hebben we educatie nodig. Maar is de gedachtegang er achter de juiste? Iets in dit leven willen betekenen, hang al heel snel een bepaald prijskaartje aan en dat kaartje heet geld verdienen.

Als de gedachtegang er achter minder gericht zou zijn op het verdienen van geld, zou dan een gevoel van eigenwaarde ook niet anders worden gezien dan nu in de tegenwoordige tijd? Zou dan een gevoel van eigenwaarde van andere dingen af gaan hangen, dan dat het nu doet?

Huidige gedachtegang
Is de huidige gedachtegang niet, ik moet scoren, daarvoor moet ik presteren. Ik moet in de picture staan, dan heb ik het gemaakt, dan verdien ik goed en geeft dat gevoel jou het gevoel van eigenwaarde? Zou dat de bedoeling zijn van het gevoel van eigenwaarde.

Eigenwaarde
Als we het woord eigenwaarde nader bekijken, bestaat het uit twee woorden. Eigen en waarde. Ik geef waarde aan mijzelf, geeft het woord eigenwaarde aan mij door. Ik mag er zijn, ik tel mee. Ik heb iets te vertellen. En dat komt omdat ik mijzelf op waarde schat. Als je het op die manier bekijkt, kun je daar dan een prijskaartje aanhangen? Is het de bedoeling om aan het gevoel van eigenwaarde iets buiten jezelf om, als prijskaartje te hangen?

Als iets buiten jou zelf om, eigenwaarde geeft, zal je dat dan een blijvend goed gevoel blijven geven? Eigenwaarde geven? Want stel je voor dat datgene wat jou eigenwaarde geeft, wegvalt. Waar is dan dat gevoel van eigenwaarde gebleven? Waar is of was het op gebaseerd? Op iets wat er in werkelijkheid dus helemaal niet was. Op iets waarvan je dacht, dat het jou eigenwaarde gaf.

Eigenwaarde is een gevoel
Als eigenwaarde afhangt van bezittingen, van je partner of van een volle bankrekening, kom je ergens in je leven bedrogen uit. Want alles buiten jou om, is tijdelijk, altijd. En als het tijdelijk is, en jouw gevoel daar van afhankelijk is, dan weet je dat jouw eigenwaarde nul is, als datgene wegvalt.

Eigenwaarde die maatschappelijke belangen kent, is helemaal geen eigenwaarde. Je hecht dan waarde aan mensen en dingen buiten jezelf om. Je laat je daar dan ook door leiden. De gevolgen hiervan ga je ondervinden doordat dingen uit je leven verdwijnen. En dat gebeurt niet zomaar, daar is een reden voor. Alleen openstaan voor die rede, de betekenis er van doorzien, is in eerste instantie knap lastig. Diegenen die eigenwaarde niet uit zichzelf halen, kennen dan teleurstellingen en willen niet van verlies weten en gaan zich vastklampen aan datgene wat ze verliezen. En zoeken om die reden hun heil in de spirituele wereld.

Ze willen namelijk weten of datgene wat wegvalt, weer terugkomt. Want als het weer terugkomt, dan hebben ze weer een gevoel van eigenwaarde. Mediums en paragnosten hebben de gehele dag te maken tijdens hun chats, met mensen die contact zoeken, iets terug willen, maar niet in de gaten hebben dat ze eigenlijk iets heel anders terug zouden moeten willen hebben. Namelijk hun gevoel van eigenwaarde.

Spirituele lichtwerkers
Gelukkig zijn spirituele lichtwerkers werkzaam op NieuweTijd zich hier terdege van bewust en zullen de chatters altijd eerst antwoorden geven waarom wordt gevraagd. Dat soms dan een antwoord tegenvalt, is logisch. Een medium kan met helderziend-en helderwetendheid zien en weten of datgene wat verloren is, wel goed is voor de chatter of het terugkomt ja of nee.

Diegene die nog ver weg zijn van een gevoel van eigenwaarde, staan niet open voor antwoorden datgene wat weg is, niet meer terugkomt en zo’n chat is dan ook zo voorbij. Diegenen die wel openstaan om het principe van eigenwaarde tot zich te nemen, die chats duren veel langer en maar goed ook. Want het medium krijgt de ruimte de chatter zoveel mooie inzichten te geven. De chatter is klaar om ook het licht te gaan zien. Het licht van een gevoel van eigenwaarde tot zich te gaan nemen die niet afhankelijk is van dingen en mensen om zich heen.