Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Getrouwd met zijn moeder

Getrouwd met zijn moeder

Getrouwd met zijn moederGetrouwd met zijn moeder. Al 30 jaar zijn ze samen en al zoveel keer uit elkaar gegaan, dat het niet meer op één hand is te tellen. Aan het einde van haar latijn, zoekt ze antwoorden. Ze wilt weten of ze er goed aan heeft gedaan, hem de bons te geven. En ze wilt ook weten waarom het haar zoveel pijn doet. De vorige keren, had ze deze rauwe pijn niet en waarom nu wel.

Ze komt binnen op de chat op NieuweTijd haar energie voelt fijn en zacht aan en ze stelt haar vragen. Ze is ten einde raad. Al 30 jaar een relatie die op en af gaat. Waarin ze al vaak uit elkaar zijn gegaan en toch weer bij elkaar zijn terug gekomen. Maar nu heeft ze er een punt achter gezet. Ze heeft hem een bericht gestuurd, dat ze de relatie beëindigt. Maar ze heeft zoveel pijn. Zoveel verdriet en doet ze hier wel goed aan? Ze weet het niet meer, en hoe gaat hij hierop reageren, want hij kan best agressief zijn.

Heftige situatie
Wat ik met mijn gaven heldervoeldenheid en helderziendheid doorkrijg, is dat ze de juiste keuze heeft gemaakt en geef haar dit aan. Echter, ik begrijp ook dat het haar pijn doet, want het hoofd heeft deze beslissing genomen, niet haar hart. Haar hart zal altijd van deze man blijven houden, want het hart kent alleen maar liefde. Ze begrijpt dit en voelt wat rustiger aan. Dan vraagt ze waarom de pijn nu zoveel erger is dan de andere keren dat ze uit elkaar gingen. Ik geef haar aan dat dit komt, omdat ze diep van binnen nu een zeker weten heeft, dat het definitief is. Dat ze zichzelf door de situatie zo is kwijtgeraakt, dat ze niet anders meer kan.

Wat is er aan de hand
De cliënt schetst het beeld waarin ze zit. Hij is elke dag bij zijn moeder, elke dag. En voor haar doet hij alles. Maar hij doet het altijd achter mijn rug om. Ik mag er niets over weten, maar ja, het komt toch uit. Hij is dus niet eerlijk en deelt niet met je, geef ik aan. En een relatie bouwen, zonder vertrouwen, dat gaat niet. Haar ogen gaan open en ze ziet in dat hij eigenlijk is getrouwd met zijn moeder in plaats van met haar. Dat ze tot op heden alles heeft gepikt van hem, omdat ze hem zo graag wilde. Dat ze zelf zo stom is geweest om dit toe te laten.

Zichzelf afwijzen
Ik gaf aan dat ze niet stom is geweest, ze wist niet beter. Ze heeft gedaan wat ze kon en als ze het eerder had geweten, ze ook wel eerder keuzes had gemaakt. Voor alles is een tijd. En nu is het schijnbaar de tijd voor de antwoorden en de inzichten. Ze was blij met de chat. Ze begreep ineens veel meer van de situatie waarin ze zat en dat ze die zelf al die jaren in stand had gehouden. Ze zag nu in, dat ze genoegen nam met kruimeltjes liefde en dat ze nog nooit echt voor zichzelf had durven kiezen. In de kern is het geen slechte man. Het is een man die nog steeds op zoek is naar de goedkeuring van zijn moeder. Daar een relatie mee hebben, is onbegonnen werk.

Een onzekere toekomst
De cliënt voelt zich goed na dit gesprek op de chat van www.mediumchatreading.com en zonder dat ze het zelf in de gaten heeft, maakt ze een draai naar haar toekomst, die nu uiteraard vol onzekerheden is. Ik geef haar aan dat er een onzichtbare wond is die moet worden geheeld. En dat die wond alleen kan helen door goed voor zichzelf te gaan zorgen. Natuurlijk is de toekomst onzeker, maar als jij de kracht voor jezelf weer kan vinden, dan voel je weer liefde voor jezelf en kun jij alle stappen zetten die nodig zijn om je eigen toekomst vorm te gaan geven.

Welke stappen zetten voor die nieuwe toekomst
De stappen na een scheiding zetten voor een nieuwe toekomst, zijn zwaar. En de keren dat je met jezelf wederom de put in zakt, zijn ontelbaar en toch. Je groeit, je groeit als mens weer zo enorm na een scheiding. Lijf en geest hebben zo’n ongelooflijk mooi zelfhelend vermogen. Het enige wat je hiervoor zelf hoeft te doen, is in liefde de ander loslaten. Want als je dat doet, dan laat je ook weer de liefde voor jezelf toe. In liefde loslaten is helend. De ander blijft dan in je hart, waarmee je ook naar jezelf toe aangeeft, ik zal altijd van deze man blijven houden, alleen werkt het niet meer samen onder één dak. In liefde loslaten doe je ook voor jezelf. De pijn wordt minder, je kunt de focus verleggen op wat komen gaat in plaats van in het oude te blijven hangen.