Gelukkig leven, we geven je 10 tips

Gelukkig leven, we geven je 10 tipsGelukkig leven, we geven je 10 tips. We kunnen wel een portie geluk gebruiken in ons leven. Hoe zorg je er voor dat je geluk blijft vasthouden? En niet verzandt raakt in een negatieve spiraal. Die eigenlijk dagelijks op de loer ligt. En dat komt, omdat we een brein hebben, die het op de een of andere manier leuk vindt, ons het leven als negatief te ervaren.

Wij van Nieuwe Tijd leggen je graag uit, hoe jij er zelf zorg voor kunt dragen, toch elke dag dat gevoel van geluk bij je te dragen. Want waar zijn we, als je er echt bij stil gaat staan, feitelijk allemaal naar op zoek? Naar geluk.

Hierbij de tips van Nieuwe Tij om jouw leven een booster te geven in geluk.

1.     Neem het leven serieus als het moet en neem het leven niet serieus als het moet. Met andere woorden. Weet wanneer de boog wel of niet gespannen hoort te staan. Zo zul je zien, dat je hierdoor gelukkig wordt.

2.     Tegenslagen bestaan eigenlijk niet. We hebben ze deze naam gegeven, maar dat geeft alleen maar een negatieve lading. Het zijn momenten dat iets niet loopt, zoals verwacht. Is dat niet heel logisch? Door het een wijziging of verandering te noemen, voelt het al veel minder beladen. Waardoor je je geluksgevoel er niet voor inlevert.

3.     Geniet. Geniet van alles wat je doet. Al houd je er niet van. Afwassen, werken, schoonmaken, fietsen door weer en wind, een sollicitatiegesprek. Iets wat je eng vindt. Door het te gaan zien als iets waar je een gevoel bij plaatst van genieten. Zul je zien wat een groots effect dit heeft op je geluksgevoel.

4.     Laat omstandigheden van buitenaf je zo min mogelijk beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld eens aan regen of de zon die schijnt. Waarom word je blij van de regen en baal je als de zon schijnt. Of andersom. Dan denk je nu, ja je hebt gelijk. Ik kan er toch niets aan veranderen, waarom laat ik mijn humeur er dan vanaf hangen.

5.     Sta regelmatig stil bij jezelf en vertel jezelf hoe goed je het eigenlijk wel niet hebt. Zo geeft je jezelf elke keer een boost van plezier.

6.     Verpest je goede humeur niet door dingen die je in je eigen ogen niet goed doet. Lach er om en pak het daarna wel goed aan. Je bent mens, je leert elke dag weer. Jezelf afwijzen en vindt dat je geen fouten mag maken, zorgt er voor dat geluk in jezelf verdwijnt.

7.     Koester jezelf. Je zultmerken dat dat je geluk ten goede komt. Door jezelf te koesteren, ga je anders denken, praten en doen. Je omgeving zal je energie als fijn en prettig ervaren. Zo levert deze wisselwerking een fijne omgeving op.

8.     Wees je er van bewust dat het leven een constant groeiproces is. Als je je daar bewust van bent, zul je alles wat op een dag gebeurt, gaan zien als kleine momentjes van groei. Dat geeft dan weer een gevoel van trots. Zie je welk effect dat gaat geven? Geluk.

9.     Pak elke dag een klein taakje op waar je tegenop ziet. Dat gaat je zo een booster geven. Dat je je gelukkig gaat voelen meer dan ooit. Omdat je je hoofd hiermee leegmaakt en niet alleen dat. Je wordt blij van jezelf dat je zo goed bezig bent.

10.  Als laatste en een van de belangrijkste. Voed je ziel met positiviteit. Als je je ziel het beste geeft, zul je niet lijden, maar leiden. Dat geeft en brengt geluk.

Wij van Nieuwe Tijd wensen je veel geluk met het toepassen van deze 10 tips voor meer geluk in je leven. Heb je er ondersteuning bij nodig. Of wil je er meer van weten? Je kunt ons de mediums en paragnosten vinden op de Nieuwe Tijd website.