Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Een relatie is pas een relatie als er een committent is

Een relatie is pas een relatie als er een committent is

Een relatie is pas een relatie als er een committent isEen relatie is pas een relatie als er een committent is. We noemen al heel snel iets een relatie. Net zo als liefde alles of niets is, geldt dat voor een relatie net zo goed. Het lijkt heel zwart wit, maar een beetje liefde bestaat niet. Net zo goed als een relatie waarin beiden niet naar elkaar een commitment hebben uitgesproken.

Want dan vreemd opkijken als je ineens niets meer hoort, de ander aangeeft niet verder te willen gaan. Je kunt dan van verbazing van je stoel vallen, diegene die er verkeer in is gaan staan, ben jijzelf.

Jij hebt er al een label opgeplakt, zonder te weten of de ander ook het label er op heeft geplakt. Zolang we invullen, kunnen we verschrikkelijk teleurgesteld worden. Velen hopen er op, dat de ander die ze hebben ontmoet, hun partner wordt.

Als je er zo instaat, is dat beter dan al te denken, het is mijn partner. Dat weet je niet, je weet niet hoe de ander er in staat. Daar zul je toch echt samen een keer voor moeten gaan zitten en naar elkaar duidelijk uitspreken wat de intenties zijn.

Zodra de intenties duidelijk zijn, kun je van elkaar iets verwachten. Eerder echt niet. En veel mensen vullen toch zonder, dat gesprek al in, dat ze een relatie hebben. Kun je dan begrijpen, zegt een medium van Nieuwe Tijd, dat je bedrogen uit kunt komen.

Hopen bidden, dat het iets moois kan gaan worden, wil niet zeggen dat het dat gaat worden. We noemen dit een “bijna” relatie. Maar een “bijna” relatie kan nog alle kanten opgaan. Als je al heel veel om de ander geeft en de ander naar jou toe ook die signalen afgeeft, gaan we langzaam maar zeker geloven dat het er ook echt is.

Toch is dit link, als we dat van Nieuwe Tijd zo mogen stellen. Er is geen enkele garantie, geen enkele zekerheid. Die is er in feite ook niet als je met elkaar een commitment hebt. Maar dan weet je wel dat de ander een bepaalde intentie heeft.

Mensen kunnen binnen een dag zomaar van gedachten veranderen. En daar zit je dan. Denkend dat het allemaal wel de goede kant op zou gaan. Vol ongeloof en verbazing, dat de ander er een punt achter zet. Tegenwoordig mag je dan nog blij zijn, als de ander je dat verteld. Want het is schijnbaar ook heel normaal met de noorderzon te vertrekken en de ander in het ongewisse te laten.

Dan zeggen wij, mediums en paragnosten van Nieuwe Tijd, blij toe dat het nooit iets is geworden. Stel je voor dat je met deze partner een relatie was aangegaan. Had je dan met deze partner de oorlog gewonnen, als het er op aan kwam. Echt niet.

Maar een “bijna” relatie kan, als die wordt verbroken wel heel veel pijn doen. Het kan misschien maar een paar weken zijn geweest. Waren die intens en het is ineens verdwenen, geeft dit veel hartzeer.

We leven in een Nieuwe Tijd, waarin liefde in een compleet ander daglicht komt te staan. Niet meer zoals vroeger dat je wist waar je aan toe was, als je de ander leerde kennen en ging daten. De tijd vraagt nu echt om zelfliefde.

Vanuit zelfliefde vul je minder in, neem je minder aan, blijf je de focus meer op jezelf en je eigen leven houden. En dat zijn voordelen die je meeneemt als je met iemand iets begint. Je zult minder verbaasd zijn als het ineens stopt. Je verliest jezelf er niet meer helemaal door. Dat is waar liefde tussen 2 mensen in de Nieuwe Tijd ook om vraagt.