Doe jij al wat goed voelt?

Doe jij al wat goed voelt?We ontkomen er niet aan, eigenlijk niemand. Dat we op een gegeven moment toch naar ons gevoel moeten gaan leren luisteren en te gaan doen, wat goed voelt.

Jezelf staande houden, en allerlei dingen doen, die niet goed voelen. Ben je op een gegeven moment op. Je lijf en je geest trekken het dan niet meer.

Wij van NieuweTijd bieden dan een luisterend oor. We weten dat heel veel mensen moeite hebben, met datgene te doen wat goed voelt. We moeten immers zoveel en ja, dan ontkom je er toch gewoon niet aan, dat er dan heel veel zaken zijn, die echt moeten gebeuren. Dat de dingen waarbij je je goed voelt eigenlijk heel summier zijn.

We denken namelijk dat we eerst alles moeten doen, wat moet. Zelfs als zou je niets meer moeten, vertellen we onszelf dat we toch eerst wel van alles moeten, voordat we aan de dingen mogen beginnen die goed voelen.

Best gek eigenlijk. Net alsof we eerst heel veel dingen moeten doen en onszelf dan gaan belonen voor al dat harde werken. En als je dan zover bent en je zit genesteld op de bank en je kijkt om je heen. Zie je eigenlijk alweer van alles wat zou moeten.

Deze cirkel is een zeer hardnekkige en wij van Luisterconsulenten realiseren ons terdege dat veel mensen met deze cirkel leven. Maar we weten daarnaast ook dat al deze mensen zichzelf een keer tegenkomen.

Waar komt dit fenomeen vandaan? Uit onze jeugd. Daar leren we door te gaan, niet te zeuren. Je moet. En zo sluipt dat fenomeen er vanzelf in. De een die is weerbarstig. Verzet zich er al tegen als kind zijnde.

De ander is meegaand en doet braaf zoals het hem wordt verteld. Vaak zijn dit ook diegene die eigenlijk nooit echt hebben leren voelen wat goed is. Voor hunzelf! Als je moet, dan moet je. Heb je dan zelf iets in te brengen? Nee, vaak niet. En dan verdwijnt het gevoel om bij jezelf te voelen, wat je zelf eigenlijk zou willen.

Je zit dan zo vast in dat stramien, dat je jaren later er nog steeds zo mee omgaat. Het is echt jammer dat we niet al als kind zijnde leren te voelen. En dat we dus lange tijd ook niet weten wat goed voelt. Zo weet je nooit of de baan waar je voor kiest goed voelt. Of de partner die je uitkiest goed voelt.

Je komt er wel achter. Want zonder te voelen of iets goed voelt, zul je op een gegeven moment geconfronteerd worden met veel rommel in je leven. Maar ook heel veel twijfel. Eigenlijk ontbreekt de relatie met jezelf. De verbinding in en met jezelf is nooit gemaakt.

Hoe moet je dan weten wat goed voelt? Waar baseer je dan je keuzes op, vraag NieuweTijd. Ben van NieuweTijd? Goeie vraag zegt de cliënt. Ik heb eigenlijk helemaal geen idee. Gelukkig heeft deze cliënt contact gezocht met luisterconsulent Ben, want die kan haar bij het proces te gaan leren voelen wat goed voelt, heel goed op weg helpen.

Je zult vanzelf merken als je nog niet zover bent, dat je doet wat goed voelt. Je kiest namelijk niet bewust voor iets. Dan kan dat later enorm tegenvallen. En vaak zijn diegenen ook die niet hebben geleerd wat goed voelt, diegenen waarbij hun leven ook tegenvalt.

Door te leren wat goed voelt, zul je merken, neemt je leven een positieve wending. Je bepaalt dan immers zelf hoe of jij wilt dat je leven voelt. En dat is wat ieder mens nodig heeft. Dan gaan we als mens ook veel vriendelijker en liever tegen elkaar zijn. Het is dus niet alleen goed voor jezelf, ook in contact met anderen om te weten wat goed voelt.