De wetten die heksen altijd in ere houden

De wetten die heksen altijd in ere houdenDe wetten die heksen altijd in ere houden. De moderne hekserij is eigenlijk ongelooflijk mooi en zeker ook spiritueel te noemen. In de kern zit er namelijk totaal geen kwaad in. Wie weet ken je de term vrijmetselarij wel, of heb je er van gehoord. Dat zijn eigenlijk de voorlopers van de moderne hekserij. Klaarstaan voor anderen, hulp geven waar nodig, met name aan de minderbedeelden. Dit ging niet gepaard met geld, met hulp in een andere vorm.

Er zijn weten en regels waar iedere heks of groep zich aan dient te houden. Die zijn universeel, ongeacht hoe jij de religie, of geloof, of geloofsovertuiging vorm geeft. Deze wetten en regels zijn heel simpel. Ze in praktijk brengen is lastiger. We hebben als mens een ego, en een wicca is ook mens. Af en toe kan het ego opspelen, dat is menselijk.

Het is juist de kunst om te zorgen dat als je de weten en regels van de wiccaleer tot je neemt, deze voor jezelf echt dagelijks uit te voeren. Waardoor je een nobel, let op, niet nederig mens wordt. Die inziet wanneer zijn hart spreekt of zijn ego.

Op deze manier heeft het heel veel overeenkomsten met het spirituele. Mediums en paragnosten die helderziend, voelend of wetend zijn, conformeren zich ook aan de wetten en regels, zoals je ze terugvindt in de hekserij.

Over welke wetten spreken we dan? De drie hoofdwetten zijn de volgende.
• Je bent vrij om te doen wat voor jezelf goed voelt, zolang je er maar niemand anders door schaadt
• Weet dat wat je doet altijd 3 keer terugkomt. Dan heb je de les te pakken
• Je kunt vragen wat je wilt en je weet dat alles wat je vraagt, op een gegeven moment ook krijgt. Wees dan ook bij deze gewaarschuwd, want als je iets vraagt, kan dat ook nadelig uitpakken

Hoe moet je deze regels zien in de dagelijkse praktijk? Veel mensen doen niet wat ze zelf graag zouden willen doen. Ze zijn altijd maar bezig om iets voor anderen te doen. Of het goed te willen doen. Als je zo in het leven staat, schendt je de eerste belangrijke regel. Je doet immers niet wat jij zou willen doen, je doet zoals je denkt dat het zou moeten gebeuren. Hierdoor voel je je helemaal niet vrij.

Het gevolg hiervan is, dat je onbewust anderen schaadt. Logisch, omdat je je niet vrij voelt, lopen spanningen in je op. Die spanningen gooi je je er als een verwijt uit, op een gegeven moment. Hiermee schaad je een ander, maar ook jezelf. Dit gebeurt in het dagelijks leven aan de lopende band. Je ziet, dat de regel simpel lijkt, maar in de praktijk uitvoeren echt wel enige oefening vereist.

Alles komt 3 keer terug. Dat is je misschien nog nooit opgevallen, maar het is werkelijk zo. Misschien eens terugkijken naar je eigen leven en dan zul je zien, dat inderdaad dingen altijd 3 keer zijn teruggekomen. Schijnbaar zijn we als mens hardleers en hebben we meerdere keren iets nodig, voordat we beseffen krijgen, dat we het niet helemaal juist doen. En we telkens opnieuw in dezelfde valkuil vallen.

De laatste regel, met pas op wat je vraagt, want je krijgt het, is ook best een lastige om in de praktijk uit te voeren. Stel voor je wilt dolgraag een ander huis, maar je ziet het met angst tegemoet of het wel gaat gebeuren. Die angst daarmee vraag je iets en dat weten velen niet. Juist die angst, kan er voor zorgen dat het huis lange tijd op zich laat wachten. Hoe komt dat? Omdat je met de angst zegt, ik ben er bang voor, geef het mij maar niet.

Vraag je iets, weet dan zeker dat je het echt wil en heb daar een diep geloof en vertrouwen in. Dan manifesteer je het volgends regels van de hekserij.