De opvoeding moet op de schop

De opvoeding moet op de schopDe opvoeding moet op de schop. Jij belt niet voor niets met een spirituele hulplijn, met mediums van www.mediumteam.nl. Jij belt, omdat je leven niet is zoals jij het graag wilt zien en ervaren.

Je maakt dingen in je leven mee die je niet in de hand hebt, je overrompelen, je pijn doen. Je maakt situaties mee die verlies geven, als een scheiding, ruzie met je partner. Of een nieuwe liefde die je tegenkomt en je laat zitten. Allemaal situaties waarvoor mensen de spirituele wereld benaderen, omdat ze op zoek zijn naar antwoorden.

Zo belt er een vrouw, die na 5 maanden de stekker uit een relatie trekt. Aan het einde van haar latijn, niet meer wetende wat ze zou moeten doen en dit als de enige oplossing nog zag. Omdat ze dacht dat ze daarna verder kon, zonder een hoofd vol gepieker. Nu zoekt ze hulp, heeft ze hier goed aan gedaan? Ze wil hem een lesje leren en hoopt dat hij nu de telefoon pakt en haar beslissing terugdraait. Ze is niet de eerste die het zo aanpakt en zeker ook niet de laatste. Er is een reden voor dat we zo rigoureus handelen. We hebben niet geleerd waarde aan onszelf te hechten. We hebben niet geleerd hoe het leven nu echt in elkaar steekt en laten we dit nu nodig hebben om onszelf staande te kunnen houden in het leven. Maar als we het niet leren, hoe moeten we het dan toepassen?

Opvoeding is gericht op dingen buiten onszelf om
Onze opvoeding is gericht op de buitenwereld en op anderen. Kijk maar, zodra je geboren bent, moet je voldoen aan normen en waarden en aan standaarden die we als mens zelf hebben bedacht. Op zich niets mis mee, echter als je als kind alleen maar weet dat je lief, eerlijk naar anderen moet zijn, maar je niet hebt geleerd dat jij ook goed voor jezelf moet zorgen en hoe je dat in de praktijk ten uitvoer brengt, kom je op volwassen leeftijd telkens van een koude kermis thuis.

We leven een leven zoals het hoort
We leven niet ons eigen leven. We leven het leven van anderen. Gaan mee in de stroom van een ander. Gaan uit van de mening van een ander. Gaan ons best doen om te zorgen dat een ander ons leuk vindt. Gaan ons leven inleveren, zodra een potentiƫle partner om de hoek komt, daar hebben wij dan op onze beurt weer verwachtingen van. Ik ben gelukkig als ik een partner heb, want die is er toch om mij gelukkig te maken. Voorbijgaand aan dat je eerst je eigen leven zo moet hebben ingericht dat jij er zelf gelukkig mee bent en dan pas klaar bent voor een relatie.

Verander de opvoeding
Zolang de opvoeding gericht blijft op anderen, op presteren, op je best doen en vooral doen wat anderen van ons verlangen, blijven mensen zichzelf kwijtraken. Blijven mensen op zoek naar zichzelf, naar de liefde, waarvan ze denken dat die van een ander moet komen. De opvoeding moet dus echt op de schop. Er moeten andere normen en waarden aangeleerd gaan worden. We moeten anders naar kinderen gaan kijken. Ze zien als een individu die zichzelf mag zijn en zelf zijn eigen pad moet bewandelen, op zijn manier en in zijn tempo. Ouders die op de achtergrond er zijn om ze op te vangen, als ze zien dat hun kind dat nodig heeft. Dan tekst en uitleg geven, vragen waarom een kind het zo aanpakt. Aangeven wat de consequenties zijn van deze aanpak. Dat er meer oplossingen zijn. Om een aantal dingen te noemen.

Anders communiceren met kinderen
De communicatie met kinderen moet anders gaan verlopen. Niet meer straffen als het iets verkeerd doet en het kind wegduwen. Het kind aanraken, in gesprek gaan, aangeven wat er misgaat als het kind dit gedrag vertoont en dat de ouders aangeven, ik begrijp het wel, ik heb je niet geleerd hoe het wel moet.

Een opvoeding waarin het kind centraal staat, dat is de toekomst
Het gevolg van een opvoeding waarin het kind centraal staat, is dat op volwassen leeftijd het heeft geleerd, zichzelf belangrijk te vinden. Een relatie aangaat om de juiste redenen. Zich hierin niet wegcijfert. Geleerd heeft keuzes te durven maken en mag vallen als het achteraf toch niet de juiste keuze blijkt. Maar er om kan lachen in plaats van in zak en as te zitten. Zo zullen veel minder relaties gaan stranden, veel minder mensen overspannen rondlopen en dingen doen die niet goed voor ze zijn en zichzelf ziek door maken.

Het wordt echt tijd voor deze verandering. Heb jij nu zelf de behoefte om te bellen of te chatten met een medium of heb je kinderen en zie je in dat je wel wat hulp, tips en adviezen bij de opvoeding er van kunt gebruiken? Schroom dan niet contact op te nemen met de lichtwerkers van NieuweTijd.