De hekserij heerst nog steeds een taboe op

De hekserijDe hekserij heerst nog steeds een taboe op. Hoe lang het ook al geleden is, dat heksen werden verguisd. De huidige mens gelooft nog steeds dat daar een kern van waarheid in schuilt en zal, als iemand zegt een heks te zijn, wellicht daarbij zijn wenkbrauwen fronzen.

Als een soort van afkeuring, waar ben jij mee bezig. Het stigma, dat ze werden verketterd, dat ze aan zwarte magie doen, het is nog steeds aanwezig. En is eigenlijk zo zonde. Want als je je er in zou verdiepen, zou je zien dat in de loop der eeuwen heen, de hekserij zich juist heeft afgezet tegen de gevestigde orde.

Die de mensen onder de duim wilden houden, de mens zijn vrijheid wil ontnemen. Dat daar dan groepen door opstaan en aan de slag gaan om voor ieder mens zijn vrijheid te vechten, zou eigenlijk alleen maar bewonderenswaardig genoemd moeten worden. Terwijl het tegenovergestelde nog speelt.

Ze zijn niet voor niets ontstaan, ze hebben een boodschap te verkondigen, waarmee ze juist het kwade willen verslaan. Ze hebben daar helemaal niets mee. Maar als je je afzet tegen de gevestigde orde, moet je wel fout zijn. Want het gros van de mensen is niet authentiek. Die leeft vanuit de angst en doet braaf wat hem opgedragen wordt. Want stel je voor dat je zonder eten of drinken komt te zitten. Die zijn bang voor de armoe, voor zichzelf.

Een heks daarentegen is nergens bang voor en staat op voor haar en jouw vrijheid. Zal niet alleen voor zichzelf strijden, ook voor jouw rechten. Om die reden zouden we ze juist een heel warm hart toe moeten dragen en het taboe er snel vanaf moeten halen.

Als jij contact opneemt, hetzij via bellen of chatten met een wicca van Wicca online, zul je verbaasd zijn van de kennis, de wijsheid, maar ook van de aanpak. Je zult zien dat je de antwoorden niet aangereikt krijgt op een presenteerblaadje.

Want zal de spiritueel consulente zeggen, daar help ik je niet mee. Waar ik je wel mee help is jou een spiegel voor te houden, die jou aanzet tot nadenken. Dat is hun kracht. Kort en bondige antwoorden, je niet aan een lijntje houden, want er gebeurt niets vanuit eigen gewin.

De spiegel die je wordt voorgehouden, kan confronterend zijn, dat is het niet. Als je heel goed luistert, dan zul je zien, dat wat je te horen krijgt, je ogen van open zullen gaan. Je er alleen maar een voordeel mee kan doen.

De hekserij en het taboe, dat willen wij dolgraag doorbreken. Iedereen is van harte welkom om zich onder te laten dompelen in de magie. Het taboe ligt er nog steeds op, ondanks dat we inmiddels al een paar eeuwen verder zijn. Dan kun ej nagaan hoe dat destijds is gegaan.

Dat is niet misselijk geweest, als je de verhalen er op naslaat. Dan moet je als een heks toch echt wel ergens diep in geloven en je boodschap met vuur willen verkondigen. En die vurige boodschap vind je terug bij de spiritueel consulenten die zich hebben verzameld op wicca online

Zij gaan voor jou door het vuur. Ze willen dat jouw leven net zo vurig, intens en mooi wordt als hun eigen leven. Daarvoor strijden ze, voor een mooiere, liefdevollere wereld, waarin we weer een worden met onze basis. Moeder natuur.