Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Beoordelingsgesprekken zijn uit, relatiegesprekken zijn in

Beoordelingsgesprekken zijn uit, relatiegesprekken zijn in

Beoordelingsgesprekken zijn uit, relatiegesprekken zijn inBeoordelingsgesprekken zijn uit, relatiegesprekken zijn in. Als therapeut in de relationele sfeer, heb ik dagelijks te maken uiteraard met problemen, noem het uitdagingen die te maken hebben met relaties. En eigenlijk komt het elke keer op hetzelfde neer. We hebben geen idee dat we ook werk moeten verrichten om de relatie in stand te houden. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Plan wekelijks een relatiegesprek in met je partner en bel of chat met een medium, paragnost, relatiecoach, counselor die jou op weg kan helpen hierbij. Deze vind je op NieuweTijd.

Prioriteiten stellen
De partners stellen zichzelf niet als een prioriteit op in de relatie, waardoor er als vanzelf problemen ontstaan. Het leven is van jou en niet van een ander. Als jij jouw leven inricht ten dienste van de partner, ga je het samen niet redden. Dat betekent dat jij eerst er zelf voor moet zorgen een leven te hebben, dat is ingericht dat jij er blij en gelukkig van wordt. Dat leven koester je en wil je graag delen met een partner. Dat lukt alleen als die partner ook er van doordrongen is een eigen leven te leiden zoals het voor hem goed is. Pas dan kan een relatie succesvol zijn.

Waar gaat het mis
Als twee mensen besluiten samen het leven door te willen brengen, is er liefde in het spel. Onze gedachte over een relatie, is als er liefde is, dan zijn we er. Niets is minder waar. Door deze gedachtegang gaat het dus al mis. Liefde is één van de onderdelen om een relatie in stand te houden. Naast liefde vraagt het in stand houden van een relatie ook om het leven van ieder zijn eigen leven. Het hebben van een volwassen houding van beide partners. Een realistische kijk en begripsvorming.

Dit lezend, zie je dat er veel fronten zijn waar een relatie aan moet voldoen en we die hoogstwaarschijnlijk niet allemaal in huis hebben op het moment dat we de relatie starten. En dat is niet erg, samen moet er tenslotte gebouwd worden aan de relatie. Alleen doen we dat niet. We nemen de relatie als een vanzelfsprekend iets. Hier gaat het dus mis.

Hoe ziet dat misgaan binnen een relatie er uit?
Het gaat mis als een van de partners bijvoorbeeld zich te veel richt op de ander en te weinig op zichzelf. Dan zijn er verwachtingen en die geven teleurstellingen. De partner richt dan zijn eigen leven niet in.

Het gaat mis als een van de partners zich onvolwassen gedraagt. De vrouw neigt al snel naar de ouderrol, verzorgend en alles regelend. Onvolwassen aanpak dus. De man wordt hierdoor als een kind neergezet, zal zich daar niet fijn bij voelen en kan het twee kanten opgaan. Er ontstaat ruzie hierdoor, zonder dat beiden in de gaten hebben waardoor het komt. Het kan ook zijn dat de man zich in zijn rol schikt en zijn plezier buiten de relatie om gaat zoeken. Andersom geldt dit uiteraard ook. Beiden partners zich onbewust dat ze niet streven naar gelijkwaardigheid.

Het gaat mis omdat we onrealistische denkbeelden hebben bij het hebben van een relatie. We denken in beelden van, romantisch, en het voor je zien als een grote roze wolk. Het leven is geen grote roze wolk, een relatie dus ook niet en als je je daar aan vast wilt klampen, kom je bedrogen uit.

Hoe houd je je relatie gezond, levendig en in stand? Ik geef je hierbij een drietal cruciale tips.
Plan wekelijks een relatiegesprek in!
1. Communicatie, dat is Het smeermiddel om een relatie in stand te houden. Ga wekelijks met elkaar in gesprek, noem het een relatiegesprek. Maak daar iets gezelligs van. De ene keer bedenkt de ene partner een setting. De andere keer de andere partner de verrassing. Durf tijdens dit relatiegesprek verdomde eerlijk naar elkaar te zijn. Durf te uiten wat je in de afgelopen week als fijn en niet fijn hebt ervaren en uit dit. Heb daarvoor begrip en verander samen de relatie in een team. Een team waarbij je van elkaar weet hoe de ander in elkaar steekt, en je dat gedrag accepteert en samen bijstuurt waar nodig. Je hebt de ander immers zelf uitgekozen en de ander is iemand anders dan jij. Zo leer je elkaar door en door kennen, laat je elkaar zien dat je moeite wilt doen voor de ander en groei je samen naar onvoorwaardelijke liefde
2. Kom van de roze wolk af en wees realistisch. Realiseer je dat liefde onvoldoende is om een relatie in stand te houden. De roze wolk creëer je samen door communicatie, wederzijds begrip, volwassen aanpak en het leiden van een eigen leven.
3. Ontwikkel jezelf, wees je er van bewust dat je nooit stil moet blijven staan en elk mens persoonlijke groei nodig heeft. Zo groei je naar een volwassen houding en aanpak, wat de relatie alleen maar ten goede komt.

Wil jij van je relatie een succes maken en niet behoren tot de 60% die het niet redden samen? Bel of chat dan met een top medium, of een top paragnost van www.mediumteam.nl. Net zoals in een relatie je streeft naar een team, hebben zich hier de beste mediums zich in een team verzameld