Ben je onverantwoordelijk en egoïstisch als je kiest voor jezelf?

Ben je onverantwoordelijkBen je onverantwoordelijk en egoïstisch als je kiest voor jezelf?. Een uitspraak van een van de wereldleiders van de week, die aangaf, je bent onverantwoordelijk en egoïstisch als je kiest voor jezelf. Van deze zelfde wereldleider een andere uitspraak.

Wat is jouw vrijheid waard, als jij een dierbare ziek maakt en komt te overlijden.

Het is nogal niet wat, wat hier wordt geopperd en dat door een wereldleider. Velen zullen nu denken. Ja, maar zo is het toch! Als jij een ander ziek maakt, die je dierbaar is, dan ben jij toch schuldig, onverantwoordelijk bezig en dat is toch egoïstisch?

Geen speld tussen te krijgen. Nou, daar denken wij van Mediumvisie iets anders over. Laten we eerst eens kijken naar de woorden, onverantwoordelijk en egoïstisch.

Wanneer ben je onverantwoordelijk? Als je je eigen verantwoordelijkheid niet pakt. Het woord betekent, nalatig, roekeloos, onbezonnen. Waarmee je jezelf en anderen in gevaar zou kunnen brengen.

Wat betekent het woord egoïstisch? Dit staat voor ikzucht, zelfzucht, alles doen voor eigen gewin, ten koste van anderen. Streven naar eigen voordeel waardoor je anderen te kort doet.

Als we dit neerleggen op de twee uitspraken van deze wereldleider. Wat zeggen we dan?

Ben jij onverantwoordelijk bezig en egoïstisch als jij voor jezelf kiest en dus een andere weg inslaat. Doe je hiermee een ander te kort? Ben je dan roekeloos, onbezonnen en nalatig?

Of ben je dan juist je eigen verantwoordelijkheid aan het pakken, waar je juist heel goed over na hebt gedacht en er totaal geen sprake is van roekeloosheid, nalatig gedrag en onbezonnenheid? Is dit wellicht wat ontbreekt bij het gros van de mensen. Waardoor we constant verwikkeld zijn in strijd, ruzie, rusteloosheid. Stress ervaren, in een burn out terecht komen, boos worden. Omdat we niet leren voor onszelf te mogen kiezen?

Ben jij verantwoordelijk voor een ander zijn leven? Dat is de eigenlijke vraag in deze. Nee, nooit en te nimmer kan jij verantwoordelijk gesteld worden voor een andermans leven. Wat betekent dit dan? Dat ieder volwassen mens verantwoordelijk is voor zijn eigen keuzes, dat betekent het. Waarbij je de ander dusdanig serieus neemt, dat je die respecteert. Maar als het op leven en dood aankomt, zal ieder mens toch echt voor zichzelf moeten zorgen. Daar is niets onverantwoordelijk en egoïstisch aan.

Mag dan een wereldleider deze woorden gebruiken? Nee. Het kan toch niet zo zijn, dat als iemand zelfmoord pleegt en jij als laatste met deze persoon hebt gesproken, een fikse ruzie hebt gehad, jij verantwoordelijk wordt gehouden voor de zelfmoord van een ander! Die maakt toch dan zelf deze keuze!

Daar kiest deze persoon toch echt zelf voor. Die had ook nooit meer met je contact op kunnen nemen. Is ook een keuze. En hier gaan wij, de mens allemaal op nat. en daarom spreekt een wereldleider deze woorden uit. Omdat die ook niet heeft geleerd dat hij als enige verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. Maar in feite is hij egoïstisch. Want hij is uit op eigen gewin.

Weet je wat dit is wat deze wereldleider doet? Inspelen op jouw gemoed, en je een schuldgevoel aanpraten. De schuld neerleggen bij jou, als je niet doet wat hij van jou verlangt. Zodat jij gaat denken. Dit kan ik niet maken, dit mag ik niet doen. Ik laat anderen in de steek.

Hij wil de macht hebben over anderen door middel van manipulatie. Deze uitspraken zijn puur voor eigen gewin. Weinigen die dit door hebben. Omdat bijna iedereen is opgegroeid met voor een ander te moeten kiezen en klaarstaan, in plaats van de verantwoordelijkheid voor zijn eigen leven te nemen. Wat deze wereldleider doet is onverantwoordelijk en egoïstisch!