Angst zoekt zekerheid, vertrouwen zoekt het onbekende

Angst zoekt zekerheidZoek jij bevestiging? Wil je altijd weten waar je aan toe bent. Of dat wat er is, zal blijven. Datgene wat je wilt, gaat komen? Dan staat jouw leven in het teken van de angst. Kun je makkelijk iets loslaten, en het laten komen zoals het komt. Ben je in je hoofd rustig en niet de hele dag bezig als er iets gebeurt? Dan heb je vertrouwen in het onbekende.

Welke manier is het beste, denk je. Vertrouwen hebben in het onbekende. Zo zouden we eigenlijk allemaal in het leven moeten staan. Het leven moet tenslotte geleefd en gevierd worden zolang als het er is.

Waarom doen we het dan niet? We raken het kwijt, we raken de onbezonnenheid, de zorgeloosheid, de onbevangenheid heel langzaam kwijt. Denk maar eens terug aan je kindertijd, de uitzonderingen daar gelaten. Als je iets meemaakte waar je verdrietig over was, wat je pijn deed, je was het snel weer vergeten. Het lag achter je en je had het losgelaten. De volgende dag ging je weer even vrolijk verder.

De zorgen beginnen als we niet gezien en gehoord worden, dat start in onze kindertijd. Heb je het gevoel dat je niet meetelt, dat een broertje of zusje meer aandacht krijgt, dat voel je niet bewust, je hebt het wel in de gaten. Je begint je daardoor terug te trekken, af te zetten, minder je best te doen. Je gelooft je ouders niet meer, je vertrouwt die ene keer dat ze wel blij en enthousiast zijn, niet meer en zo ontstaat de angst en wordt dat je maatje.

Je weet op een gegeven moment niet beter meer. Je patroon is geworden tot onzekerheid, want je hebt te weinig meegekregen om je zeker van je zaak, jezelf te voelen. Dan durf je je niet over te geven aan het onbekende. Logisch, je wilt precies weten waar je aan toe bent en hoe het gaat komen en of dat wat er is blijft. Want als er iets verandert, daar kun je maar heel slecht mee uit de voeten.

Je wilt altijd weten waar je aan toe bent, als je leeft vanuit de angst. Dan kun je het leven handelen. Laat er niets iets tussen komen wat je niet weet of de planning in de war schopt, je bent direct van slag. Je houdt ook niet zo van verrassingen, ook dan komt het onbekende aan bod. Dit leven is vermoeiend en zul je merken door vaak onrustig te slapen, je druk te maken als iets niet direct lukt. Je klein te maken als anderen onaardig zijn. Dan komt er een golf van emoties bij je naar boven.

Als je jezelf hierin herkent, hoe fijn zou het dan niet zijn om die angst uit je systeem te gaan laten glijden. Je over te durven geven aan het onbekende. Dat betekent niet roekeloos leven. Het betekent meer meegaan met de flow van het leven. Je kunt dit leren door je te laten coachen door een online medium of online paragnost.

Zij helpen je van je angsten af te komen. Een angst die niet direct aanwijsbaar is, maar wel voelbaar. In kleine stapjes die jij zelf gaat zetten, ga je steeds meer en meer aan jezelf laten zien hoe het leven zoveel leuker is als je je kunt overgeven aan het leven zelf. Je begint als het ware een nieuwe ik te vormen, die jij helemaal mag invullen zoals je wilt. Dat is gaaf, spannend en eng tegelijk.

Je komt er, let maar op, zeker met een helpende hand van een medium of paragnost. Je begint te zien dat niet over alles van te voren na te denken, het leven spontaner wordt, zoveel rustiger en meer plezier geeft. Het hoeven geen grote stappen te zijn. Bespreek je grootste angst en begin daarmee.

Je zult zien dat het echt veel meer kwaliteit van leven gaat geven.