Angst voor de angst voorbij

Angst voor de angst voorbijAngst voor de angst voorbij. Ze zocht contact op Nieuwe Tijd, ze liep vast. Ze wist niet meer wat waarheid was, wie ze nog moest geloven. Ze was bang, bang dat alles wat ze heeft, er straks niet meer is. Ze was zo angstig geworden, ook mede door een aantal dromen, dat ze zich volledig verlamd voelde.

Ze kwam ook niet meer vooruit. Het enige wat ze nog deed, was op de bank gaan zitten, met alles wat ze nodig had op een dag om haar hen. Want opstaan, om in de keuken iets te drinken te pakken. Ze kon het niet meer. Ze viel dan vaak met de TV aan in slaap. Om dan midden in de nacht weer wakker te worden, en maar te gaan zitten malen.

Ze vroeg om hulp. Waarom het zover was gekomen. Dat ze niets meer had om nog voor te leven. Maar vooral waarom haar lijf haar in de steek liet. Armen en benen als lood, een hoofd wat zich niet meer kon concentreren.

Het medium van Nieuwe Tijd dat met haar sprak op de chat, gaf haar een compliment, dat ze hulp was gaan zoeken. Dit deed de vrouw goed, voelde het medium aan haar energie. Daarnaast vroeg het medium haar.

Je kunt aan mij vragen waarom het zover is gekomen. De enige die het antwoord weet, ben jij. De angst voor de angst, schreef de vrouw op de chat van Nieuwe Tijd. Kijk eens aan, schreef het medium terug. Je weet dus wel degelijk zelf wat er aan de hand is.

Wat ga je er aan doen, vroeg het medium? Dat vraag ik aan jou, schreef de vrouw terug. Ik weet het niet meer. Ik weet het antwoord wel, maar ga het je niet geven. Als ik het je geef, laat ik je in deze misère zitten. Terwijl het juist de bedoeling is, om er uit te komen.

Dus je zegt eigenlijk hiermee dat er geen uitweg is? Mensen lezen wat ze willen lezen. Horen wat ze willen horen, schreef het medium terug. Lees het nog eens en wat lees je dan? Iets anders, of denk je er nog steeds hetzelfde bij?

Door het zo te brengen, werd deze vrouw getriggerd zelf na te gaan denken. Dat was ze immers kwijt, en wellicht nog nooit zelf gedaan. Het zelf nadenken wordt ons immers, althans zo kijken wij, spiritueel hulpverleners er tegenaan, niet mee gegeven, sterker nog, ontnomen. Je zou eens wijzer kunnen worden.

De vrouw gaf aan het lastig te vinden. Ik begrijp nu wel dat je er iets anders mee wilt aangeven, wat dat weet ik nu nog niet. Wat ga jij er aan doen. Let op het woord jij, gaf het medium aan. Wat betekent dit?

Wie is de verandering? Wie zal er op moeten gaan staan en deze verandering te gaan bewerkstelligen. Je kunt aan mij vragen wat je moet doen. Maar dan ga jij het niet doen. Je zegt dat je angst voor de angst hebt. Je zit volledig in de vernieling. Hoe voelt dat?

Waardeloos, verschrikkelijk. Zie je wat angst met jou doet? Ja, ik zie het en wil niets liever dan die angst stoppen. Angst is je aangeleerd. Dat betekent dat je het ook kunt afleren. Maar dat is helemaal niet nodig.

Het zijn je eigen gedachten die jij zelf hebt, die volledig doordrenkt zijn met angsten. Als ik je dan vraag, waar ben je bang voor? Zeg het maar, zegt het medium van Nieuwe Tijd chat. Dat weet ik niet. Inderdaad, dat weet je niet. Wat weet je wel?

Dat je dit niet wilt. Je weet wel dat je vreugde wilt, gelukkig zijn, je energie door je lijf voelen stromen, zodat je niet verlamd voelt. Dat klopt. Nu je dit allemaal weet. Wat kun je dan veranderen?

Ik snap je. Mijn angstgedachten gaan omzetten in krachtgedachten. In positief denken. Juist, geeft het medium aan. Dan gaat alles in je lijf weer stromen en verdwijnt de angst voor de angst.