Als scheurtjes in de Merwedebrug

Als scheurtjes in de MerwedebrugAls scheurtjes in de Merwedebrug. Als cliënten contact zoeken met de spirituele hulplijn, NieuweTijd, zitten ze vaak met hun handen in het haar.

Ze hebben iemand nodig die hun van goede antwoorden. Als scheurtjes in de Merwedebrug. Als cliënten contact zoeken met de spirituele hulplijn, zitten ze vaak met hun handen in het haar. Ze hebben iemand nodig die hun van goede antwoorden voorziet, waarmee ze iets kunnen en ook weer de rust in zichzelf terug kunnen vinden. Het is fijn als een gesprek eindigt dat de cliënt tevreden is en minder bezorgt en weer de weg voor zich ziet, zonder al te veel obstakels.

Diegenen die contact zoeken, hebben vaak moeite zich volledig te kunnen concentreren, dit is niet zo gek. Er speelt iets in hun leven, wat zorgen geeft, wat een vol hoofd geeft, waar ze geen grip meer op hebben. Het is aan het medium of paragnost de cliënt een goed gesprek te geven. Niet met een kluitje in het riet te sturen en doordat de klant minder goed zijn concentratie kan vasthouden, werken beeldspraken altijd heel erg goed.

Zo gebruik ik bij vertrouwen vaak de vergelijking met de Merwedebrug. Een paar jaar geleden werd deze acuut gesloten voor vrachtverkeer. Er waren haarscheurtjes ontdekt, waardoor de brug wel eens in zou kunnen storten als vrachtwagens over de brug zouden blijven rijden.

Haarscheurtjes zijn niet zichtbaar met het blote oog. Je moet heel goed kijken om ze te kunnen zien. Zo is het exact met vertrouwen. Dat is niet zichtbaar, het is er en kan zomaar haarscheurtjes gaan bevatten, zonder dat we het zien, of in de gaten hebben. Als ik de cliënt op NieuweTijd dit aangeef, begrijpt die ineens veel beter wat vertrouwen is. Dat een enkel woord van de ander, al voor een haarscheurtje in het vertrouwen kan zorgen en de hele boel, de relatie zomaar op instorten kan staan.

Vertrouwen is meer dan vreemdgaan
Bij vertrouwen denken de meesten aan vreemdgaan. Vertrouwen in een relatie is zoveel meer dan vreemdgaan. Vertrouwen is iets waar je samen mee start, het moet het uitgangspunt zijn en er mag nooit en te nimmer door een van de twee aan worden getornd. Want je ziet het, zelfs een hele grote stevige brug kan omvallen door haarscheurtjes. We staan hier niet bij stil, terwijl een relatie alleen stand kan houden als beiden, in alles open en eerlijk en oprecht zijn.

Inzet van beiden moet gericht zijn op samen
Als een van beide partners, zich onvoldoende inzet voor een relatie, kan dat als een haarscheurtje worden gezien en ervaren. De inzet is dan ook een vorm van vertrouwen. De ander ziet en ervaart dit niet direct als een vertrouwenskwestie en toch is dit het ook. Want als een van beiden het niet zo nauw neemt met zich te houden aan bijvoorbeeld afspraken, dan ervaart de ander dat als vervelend en kan dan telkens de ander er op aanspreken, maar in feite zou dat helemaal niet nodig moeten zijn. Je kiest tenslotte voor elkaar en hebt dan ook aan elkaar te laten zien, dat je de ander jouw vertrouwen geeft en er naar streeft de ander te laten zien dat je het meent.

Stof tot nadenken
Vertrouwen is dus zoveel meer. Het is aan elkaar laten zien dat je serieus bent en de ander dat ook laat voelen. Dat kan al door hele kleine dingen. Meedenken bijvoorbeeld of rekening houden met. Zo ziet de ander dat het menens is en daardoor vertrouwen er in heeft dat de ander zich committeert. Zo zie je dat heel snel het vertrouwen van de ander in een relatie geschaad kan worden, als is het al het simpele feit dat we de mobiele telefoon op zak hebben.

Een mobiel kan een haarscheurtje veroorzaken
Een mobiele telefoon kan ook voor een vertrouwensbreuk zorgen. Als je bij elkaar bent, laat je vertrouwen zien, door de telefoon aan de kant te leggen en met elkaar tijd door te willen brengen. Samen op de bank en de telefoon binnen handbereik, daarbij voelt de ander zich niet gezien en gehoord. Laat dit stof tot nadenken zijn, dat vertrouwen geven en schenken aan elkaar heel belangrijk is en zonder dat je het in de gaten hebt, zomaar haarscheurtjes maakt in dat vertrouwen.

Wil je hierover een keer van gedachten wisselen, hoe of jullie samen er voor kunnen zorgen het vertrouwen te behouden?