Als je meer wilt, ga je voorbij aan wat je ziet

Als je meer wiltAls je meer wilt, ga je voorbij aan wat je ziet. De drang naar meer, zit een wil onder en juist die wil zorgt er voor dat je voorbij gaat aan wat er nu al allemaal is. Je ziet het niet, want je bent te veel bezig met meer te willen. Het meer willen kan van alles zijn. Een geliefde, een nieuwe of andere baan. Meer geld, of kinderen. Iets willen met veel drang eronder zijn het vaakst de dingen die we compleet niet in de hand hebben, of kunnen hebben. Het voelt dan ook alsof het voor jou niet is weggelegd.

Welke vragen stellen mensen het meest op NieuweTijd?

De meeste vragen die worden gesteld op de spirituele chathulplijn www.mediumchatreading.com hebben betrekking op een verloren liefde, of deze nog terugkomt. Of er eindelijk eens liefde gaat komen en dan blijvend is. En of er kinderen zullen gaan komen. Of er een nieuwe baan klaarligt. Of het financieel beter zal gaan. Al deze vragen zijn heel begrijpelijk en aan de andere kant ook helemaal niet.

Begrijpelijk, omdat bij verlies van een geliefde, de mens ontredderd en verlaten achterblijft en maar één ding wilt, de geliefde terug en als het kan, liever vandaag, dan morgen. We gaan dan compleet voorbij aan het ontstaan van de breuk. We zien geen negatieve dingen meer van die ander. We willen hoe dan ook, dat die zo snel mogelijk weer terug is. We gaan compleet voorbij aan wat er nu is. Waarom het er nu zo is en of het wel de bedoeling is dat het weer goed gaat komen.

Aan de andere kant, de enige liefde die zaligmakend is, is eigenliefde. De enige manier om er voor te zorgen dat liefde geen pijn doet, is door goed voor jezelf te zorgen. Dan kan er ook nog sprake zijn van een verloren liefde, alleen de pijn is veel minder. Want je hebt wellicht zelf de keuze er voor gemaakt vanuit eigenliefde.

Liefde terug willen en daar alles voor over hebben, er zo ver in kunnen gaan dat je jezelf compleet wegcijfert. Je dagen gevuld zijn met alleen maar na te denken over die ander, zegt ook iets over jou. Je bent nog zoekende naar de essentie van de echte liefde. Echte liefde in een relatie kent geen pijn en doet geen pijn. Het is de zoektocht van de mens naar zichzelf, naar eigenliefde die pijn doet.

En om die reden begrijp ik de vragen over verloren liefdes heel erg goed. Er wordt ons zo’n mooi plaatje voorgeschoteld over een geliefde, over een relatie. Dat we daarin zijn gaan geloven. Want wat je voorgeschoteld krijgt, zo is het. Dat wordt een overtuiging. En kom daar maar eens vanaf. Dat vergt anders denken en doen. Dat kost jaren.

Het terug willen van die ander wordt vanzelf dan een begeerte. Zodanig dat niets anders meer je interesse heeft. Niets of niemand je er van kan overtuigen dat het beter is zo. Of dat je er ook anders mee om kan gaan, met het verlies. Bijvoorbeeld het los te laten, het te laten zijn. En de enige reden waarom je dat zou moeten doen, is?

Als je loslaat wat je wilt, vind je jezelf weer terug. Als je loslaat wat je wilt, volgt er rust. Als je loslaat, geef je het ruimte. Ga je weer meer verbinding voelen met jezelf. Als je het loslaat, gaat je gezondheid met rasse schreden omhoog. Als je loslaat ga je het in een ander perspectief zien. En wie weet, zie je dan dat de scheiding veel beter voor je is, want die is en was er niet voor niets.

Dan laat je de wil achter je, dan zie je wat er is en dat wat er is, niet zo slecht nog is. En weet, alle top mediums en top paragnosten van NieuweTijd staan elk moment van de dag voor je klaar om je antwoorden te geven of de ander wel of niet de intentie heeft om terug te komen. Ook dat is al een hele geruststelling.