Als het masker van indruk maken valt

Als het masker van indruk maken valtAls het masker van indruk maken valt. Imponeren, indruk maken, opvallen, alles om maar gezien te worden. We schromen tegenwoordig niet meer om onszelf ten koste van een ander op de bühne te krijgen. Was dat vroeger anders? We maken vaak een vergelijking met vroeger. Als een soort van hang naar die goede oude tijd.

Was die tijd echt zo goed? En kunnen we waar we nu staan, vergelijken met vroeger? Qua maskers dragen is er eerlijk gezegd niet zo heel veel veranderd. Die droegen we vroeger ook. Misschien nog wel meer dan nu.

Indruk maken is van alle tijden, alleen hadden we vroeger veel minder kanalen om onszelf te presenteren. Op de een of andere manier houdt de mens er van met een masker rond te lopen. Een masker waarachter we ons kunnen verschuilen.

Ze zijn er in allerlei soorten, geeft medium Angela van Nieuwe Tijd aan. Ze ontstaan door dezelfde oorzaak. Door hoe de maatschappij wilt dat we draaien. Draaien in de zin van, waar aandacht aan wordt gegeven.

Wat bedoelen we met een masker? Niet echt zijn, nep, onoprecht. Je anders en beter voordoen dan je in werkelijkheid bent. Anderen iets willen laten geloven. We willen onszelf zo gunstig mogelijk neerzetten.

We verstoppen er iets mee, achter dat masker. Onze emoties, gevoelens, op de een of andere manier schamen we ons daarvoor. Hoe kunnen we oprecht met elkaar samenleven, als we datgene wat we diep van binnen voelen, niet durven te tonen?

Houden we het een leven lang vol op deze manier?  Nee, we vallen om bij bosjes momenteel. Dan valt het masker af om indruk te maken. En dan! Dan vallen mensen eerst in een heel diep gat, geeft medium Angela van Nieuwe Tijd aan. Vaak overmant door angsten trekken ze zich terug uit het dagelijks leven.

Het lichaam vraagt hier ook zelf om. Het is moe, het staat in een overspanning. Er is een spel gespeeld en daar houdt liefde niet zo van. Die zorgt er voor dat de persoon die zijn gevoelens zijn leven lang achter een masker heeft verstopt, wordt ontmaskerd.

Aangezien deze persoon zichzelf alleen maar kent met het masker op, staat die nu met een mond vol tanden en met lege handen. Zich nog niet realiserend dat er nu een tijd aankomt, die iets van deze persoon vraagt.

Op zoek te gaan naar zijn eigen bron, waardoor datgene wat is meegegeven gezien gaat worden als een hele grote illusie en de waarheid de kans krijgt, naar boven te mogen komen. Dit kost tijd en dan gaan we vaak in gesprek met spiritueel medewerkers. Die kunnen immers iets over onze toekomst vertellen.

In eerste instantie willen ze zo snel mogelijk weer terug naar het oude leventje. Schijnbaar beviel dat toch wel. Maar dat kan niet meer, geeft medium Angela van Nieuwe Tijd aan. Als wij ze dan als spiritueel hulpverlener laten zien wat er is gebeurt, hoe het zo is gekomen, dan willen ze dolgraag een gerichte oplossing om zo snel mogelijk weer beter te zijn.

Was het maar zo makkelijk, dat je een resetknop hebt en de boel daarboven herprogrammeert. Het kan wel, mist je al de overtuigingen waarin je heilig bent gaan geloven aan de kant kunt zetten. Helaas werkt het bij de mens niet zo.

Er zal een lange tijd overheen gaan voordat je zover bent, dat je gaat inzien dat je de eerste helft van je leven opgelopen hebt met een masker. Dat je dat eigenlijk niet begrijpen kunt, dat de wereld zo in elkaar steekt. Dan ben je er, dan ben je je er bewust van en zul je nooit en te nimmer meer het masker van indruk maken nog willen dragen.