Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Afrekenen met je eigen destructief gedrag wat een opluchting!

destructief gedrag

destructief gedragAfrekenen met je eigen destructief gedrag wat een opluchting! Zonder dat we het weten, doen we onszelf zoveel te kort. We vinden vaak dat alles perfect moet zijn. Dat we het goed moeten doen. Geen fouten mogen maken. Daarnaast hebben we een zelfbeeld waar toch wel veel mis aan is. Als iemand iets aardigs zegt, wordt dat direct weggewuifd.

Tel daarbij op het vele gepieker over dingen die je hebt gezegd, of juist niet hebt gezegd. Hoe je dingen voor elkaar kunt krijgen, maar eigenlijk bang voor bent. En het destructieve gedrag in je krijgt de vrije loop.

Ga dan maar eens proberen dit te veranderen. Et ego smult er van en zal er alles aan doen, om in jou de boel op te blijven stoken. Je loopt vast een keer, dat staat vast. Zowel geestelijk als lichamelijk, geeft een medium van Nieuwe Tijd aan.

Hoe komt het dat de mens van binnen naar zichzelf zo destructief wordt? Het heeft alles te maken met de strijd die we in het leven voeren. De beste moeten zijn, het juiste doen. Een bepaald beeld wat mensen van zichzelf hebben en er maar niet aan kunnen voldoen.

Willen meedoen met de maatschappij die torenhoge eisen stelt en verwachtingen. Tel daarbij op dat gezien en gehoord worden, naamsbekendheid via social media iedereen wel wilt. Dan word je vanzelf destructief.

Hebben mensen dit bij zichzelf in de gaten, we vragen het aan een paragnost Bob van Nieuwe Tijd? Nee, geeft bob aan, dit is een patroon dat er zo ingesleten is, dat er niet bij stil wordt gestaan, totdat de persoon tot stilstand wordt gezet.

Gebeurt dat bij iedereen paragnost Bob? Ja, bij toch praktisch iedereen wel. Want je leegt roofbouw op jezelf. Waardoor je lichaam in protest komt en je geest ook. Die willen dit helemaal niet. Die gedijen het beste bij rust, liefde, warmte, genegenheid.

Maar al die eigenschappen verdwijnen en de persoon in kwestie verhard. Die ziet  namelijk dat datgene wat die voor ogen heeft er maar niet van komt. Dan gaan er machtsspelletjes worden gespeld. Ja, de beste willen zijn hé, de betere.

En niet alleen dat, dit gedrag alleen al, zorgt er voor dat diep van binnen alles begint vast te lopen. De ziel pikt het niet, het hart houdt het niet vol en de geest raakt volledig in de war. Dan komt het moment dat ze ons opzoeken op de chat van Nieuwe Tijd.

Vaak gaat het over een verlies, hetzij een geliefde, hetzij een baan, een eigen zaak die niet loopt. Ruzie met een geliefden, buren, familie. Dat ligt niet aan hun en moet zo snel mogelijk de wereld uit worden geholpen. Of wij daar als medium of paragnost niet even voor kunnen zorgen.

Ze zijn namelijk niet bij machte, zelf zaken op te lossen. Ze hebben iets voor ogen, en dat moet er komen. Dit alles is zo destructief, en gelukkig zijn wij als spiritueel hulpverleners in staat om aan de ander het beeld te laten zien waarom ze staan waar ze nu staan. Wat ze doen en hoe ze het anders kunnen doen, waardoor ze wel hun doelen kunnen gaan bereiken.

Dat start bij stoppen met hollen en gaan stilstaan. Dan bewustwording dat zoals je het tot op heden hebt gedaan, echt alleen maar armoe en tegenslag geeft. Dat de weg een compleet andere is. Van het koesteren van je eigen ziel, leren luisteren naar je lichaam. Niet de beste en de perfecte te willen zijn. Dat je dat wordt door jezelf te zijn en niet via manipulatie en macht op de plaats komt, waar je wilt komen.